Tıp Fakültesi Öğrencileri İçin ‘beyaz Önlük Giyme’ Töreni Düzenlendi

Tıp Fakültesi Öğrencileri İçin ‘beyaz Önlük Giyme’ Töreni Düzenlendi

Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, üniversiteyi yeni kazanan doktor adayları için ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’ düzenlendi. Her yıl birinci sınıftaki tıp fakültesi öğrencileriyle geleneksel olarak düzenlenen törende konuşan Rektör...

Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde, üniversiteyi yeni kazanan doktor adayları için ‘Beyaz Önlük Giyme Töreni’ düzenlendi.

Her yıl birinci sınıftaki tıp fakültesi öğrencileriyle geleneksel olarak düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Tankut Yalçınöz, bilgi ve teknolojinin yanında hastaya gösterilen yakınlık konusunda hassas olunması gerektiğini söyledi.

Mevlana Üniversitesi Hekimoğlu Salonunda yapılan törene Rektör Yalçınöz, Dekanı Özen, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Müzik dinletisiyle başlayan törende açılış konuşmasını Dekan Özen yaptı. Hekimliğe giden uzun ve yorucu yolda, beyaz önlüğün kıymetli olduğunu vurgulayan Özen, “Hiçbir zaman mekanik, sadece gelişmiş cihazlara dayalı, rakamlara boğulmuş bir tababet uygulaması ile kendinizi kısıtlamayınız. Hastadan, hastalığına dair sadece konuşarak ve sorular yönelterek bile bazı ipuçları alabilirsiniz. Zaman kısıtlı olsa bile bütün sistemleri içeren iyi bir muayene yine hatırı sayılır bilgiler verecektir. Bu hastaya daha doğrusu insana verdiğimiz değer gereğidir. 21. yüzyılın gereklerine göre yetişmeniz adına bizler her türlü araç-gereç teknik cihazlar eğitim için ne gerekiyorsa sizlere sunmak için çalışıyoruz. Bununla beraber tıp mesleği ustalardan öğrenilen bir zanaat olma özelliğini bu kadar teknolojik gelişmeye rağmen kaybetmedi. Temel eğitiminin ardından tecrübelerini sizlerle hasta başında paylaşacak iyi klinisyenlerle, sizleri bu yıldan itibaren buluşturmak en önemli gayretimiz olacaktır” dedi.

Hastaya yaklaşımla örnek olun

Yapılan programla öğrenci ve öğretim üyesinin daha heyecanlı bir yıla başlayacaklarını dile getiren Rektör Tankut Yalçınöz ise, öğrencilere doktorun şefkatli ve hastaya yakın olması gerektiğini söyledi. Sadece bilgi ile değil hastaya ve insanlara yaklaşımla da örnek hekimler olunmasını tavsiye eden Rektör Yalçınöz, kendi elleriyle öğrencilerin önlüklerini giydirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.