Tezyapar: Kalifiye Elaman Bulamıyoruz Ama Genç İşsizler Artıyor

Tezyapar: Kalifiye Elaman Bulamıyoruz Ama Genç İşsizler Artıyor

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Başkanı Orhan Tezyaparlar, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan işsizlik rakamlarını değerlendirdi.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Başkanı Orhan Tezyaparlar, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan işsizlik rakamlarını değerlendirdi. Tezyapar, "İşsizlik oranının geçen yıla göre binde 6 artış göstererek 8.8’e yükselmesine karşın, bir önceki ay yüzde 9.3 olan bu oranın binde 5 de olsa gerilemesi memnuniyet verici bir gelişme." dedi.

    Açıklamasında, 15-24 yaş grubu arasındaki genç işsizlerin yüzde 16.6’ya yükselmiş olmasına da dikkat çeken DOSABSİAD Başkanı Orhan Tezyaparlar şunları kaydetti: "Sanayiciler ve işadamları olarak bizler bir taraftan çalıştıracak kalifiye eleman sıkıntısı yaşarken diğer yandan işsizliğin kısmen de olsa artış göstermesi, bilhassa genç işsizlerdeki artış, üzerinde durulması gereken bir durumdur. DOSAB’da faaliyet gösteren ve Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği olarak bizim de katkı koyduğumuz BUTGEM’in önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Genç nüfusumuza meslek kazandırmak suretiyle iş alanı oluşturulması çalışmalarına daha da ağırlık verilmesi gerektiği inancındayız. Bu anlamda BUTGEM, ülkemizdeki her sanayi bölgesinin yetişkin işgücü elemanı ihtiyacını karşılaması için örnek olacak bir modeldir."

    İstihdam edilenlerin yüzde 24’ünün tarım, yüzde 19,3’ünün sanayi, yüzde 7,1’inin inşaat, yüzde 49,6'sının ise hizmetler sektöründe yer aldığını hatırlatan Tezyaparlar, açıklamasının devamında şunları söyledi: "2023’e giden yolda daha çok ihracat yapabilmemiz, rekabet gücümüzü daha da artırmak için çok üretmemiz gerekmektedir. Üretim de elbette yeni iş alanları ve istihdam artışı ile olabilmektedir. Bu anlamda bilhassa sanayi alanında yetişkin işgücü elemanı ihtiyacı karşılanmalıdır." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.