Testte Alkollü Çıkan Sürücü 7 Yıldır Kullanmadığını Savunarak Cezaya İtiraz Etti

Testte Alkollü Çıkan Sürücü 7 Yıldır Kullanmadığını Savunarak Cezaya İtiraz Etti

Bursa’da trafik denetimleri sırasında alkol kontrolü yapılan Hayati Sağlam, 7 yıldır alkol ve sigara kullanmadığı halde alkollü olduğu gerekçesiyle kendisine ceza yazıldığını öne sürdü. Sağlam, "Ağabeyime üflettiler, ilk 3 üflemede...

Bursa’da trafik denetimleri sırasında alkol kontrolü yapılan Hayati Sağlam, 7 yıldır alkol ve sigara kullanmadığı halde alkollü olduğu gerekçesiyle kendisine ceza yazıldığını öne sürdü. Sağlam, "Ağabeyime üflettiler, ilk 3 üflemede yüzde 30 promil alkol çıktı. Dördüncü üflemesinde sıfır çıktı. Bana bir kere üflettirdi, ‘çubuğu değiştir, tekrar üfleyeyim’ dedim, kabul etmedi." iddiasında bulundu. Devlet hastanesine alkol testi yaptırmaya gittiğini ancak polisten dilekçe olmadığı sürece bu testi yapamayacaklarının kendisine söylendiğini belirten Sağlam, Emniyet Müdürlüğü’ne döndüğünü, nöbetçi amirden yardım istediğini ancak yardım alamadığını ileri sürdü. Cezaya itiraz eden Sağlam, savcılığa dilekçe vererek polislerden şikayetçi oldu.

3 kız babası Sağlam, 27 Ekim Pazartesi günü ailesi ile birlikte Yeşilova Mahallesi’ndeki babasını ziyarete gittiği sırada aracının, Ali Galip Caddesi üzerinde polis tarafından durdurulduğunu dile getirdi. Kendisinden önce bir araç sürücüsüne alkol testi yapıldığını, kendisine sıra geldiğinde alkolmetreye bir kere üflediğini belirten Sağlam, polisin, ‘araçtan inin, sizde yüzde 21 promil alkol çıktı’ demesi üzerine şaşkınlık yaşadığını ifade etti. Polise, ‘Bende sigara içki yok sen kamera şakası mı yapıyorsun’ dediğini, hanımı ve yengesinin de arabadan inerek kamera şakası yapıldığını sandığını vurgulayan Sağlam, başından geçenleri şöyle anlattı: "Polis, ‘bu kamera şakası değil, sizde alkol çıktı’ dedi. Ben de, ‘bende sigara da yok içki de yok, siz beni o zaman hastaneye götürün alkol testi yaptırın, orada çıkar piyasaya’ dedim. ‘Bizim öyle bir yetkimiz yok’ dedi. Bana ceza yazdılar, ehliyetime el koydular. ‘Sen kendin git hastaneden rapor çıkar, ardından trafik şubeye gel, cezan iptal olur’ dedi. Bunun üzerine ben arabayı Şaban ağabeyime teslim ettim. Şaban ağabeye de üflettiler. İlk 3 üflemede yüzde 30 promil alkol çıktı. Dördüncü üflemesinde sıfır çıktı. Ondan sonra arabayı teslim etti. Ama bana bir kere üflettirdi, ‘çubuğu değiştir, tekrar üfleyeyim’ dedim, kabul etmedi. Ama öbür arkadaşa 4 kere üfletti, o da şahidimdir."

Devlet hastanesine alkol testi yaptırmaya gittiğini ancak polisten dilekçe olmadığı sürece bu testi yapamayacaklarının kendisine söylendiğini belirten Sağlam, Emniyet Müdürlüğü’ne döndüğünü, nöbetçi amirden yardım istediğini ancak yardım alamadığını kaydetti. Şerafettin Yılmaz Polis Karakolu’na yönlendirildiğini, buradan da ‘seni hastaneye sevkli gönderemeyiz, iki ay önce kanun iptal oldu, bu cezayı ödeyeceksin, sonra mahkemeye verebilirsin’ dediklerini aktaran Sağlam, gece 01.00’e kadar hastane emniyet arasında gidip geldiğini anlattı.

Özel hastanelere de gitmesine rağmen alkol testi yaptıramadığını belirten Sağlam, başından geçenleri anlatan bir dilekçe hazırlayıp Emniyet müdürlüğüne giderek güçlükle de olsa imzalattığını kaydetti.

'7 YILDIR ALKOL SİGARA KULLANMIYORUM'

Bursa Cumhuriyet Savcılığı’na giderek kendisine ceza yazan polisten şikayetçi olduğunu ifade eden Sağlam, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Daha önce düğünlerde yarım bir şeyler içtiğim oluyordu. Ama 7 yıldır ağzıma alkol sürmüyorum. Ailem, arkadaşlarım şahit. Sigarayı da 2008 yılından bu yana içmiyorum. Ben önce ehliyetimi geri almak istiyorum, cezayı iptal ettireceğim. Bana ceza yazan polisten ve bana gece rapor almayan polislerden şikayetçiyim. Madem bana alkollü diye ceza yazdınız, o zaman beni hastaneye sevk edin, alkol testi yaptırın. Ben cezayı yedikten sonra hakim alkol testi istediğinde ben bunu nasıl ispat edeyim?" CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.