Tesk’ten İşitme Engelli Sporculara Destek

Tesk’ten İşitme Engelli Sporculara Destek

İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı’na aday olan İşadamı Ahmet Öztürk, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’i ziyaret etti. İşitme engelli sporcular için 'sözde değil özde...

İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı’na aday olan İşadamı Ahmet Öztürk, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’i ziyaret etti. İşitme engelli sporcular için 'sözde değil özde çalışmalarla, kısa vadeli değil uzun vadeli çözüm odaklı çalışmalar üretmek, hayata geçirmek' istediklerini ifade eden Öztürk, bu kapsamda sporcuları için tesis ve kamp konusunda TESK’ten destek istedi. Palandöken, Öztürk’e gereken her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

    İşitme engelli babanın oğlu olan Ahmet Öztürk, İşitme Engelliler Spor Federasyonu hakkında Başkan Bendevi Palandöken’e bilgi verdi. Türkiye’de 3 milyon civarında işitme engelli olduğunu belirten Ahmet Öztürk, 8 bin civarında ise işitme engelli lisanslı sporcu bulunduğuna dikkati çekti. Öztürk, "Federasyon futbol, basketbol, voleybol, hentbol gibi spor dallarının yanı sıra, güreş, masa tenisi, badminton, tenis gibi çok sayıda spor dalında faaliyet gösteriyor. Bu dallarda başarı kazanan sporcularımızın yaşadıkları sıkıntıları önlemek kadar, diğer büyük kitleyi de sporun içine çekerek sosyal hayata katılmalarını, ayrıca sağlıklı bünyeye kavuşmalarını sağlamak için yola çıktık. Çünkü sporun olduğu her yerde etkileşim, etkileşimin olduğu her yerde iletişim, ses vardır." dedi.

    Sporcuların çalışma yapacak tesis bulmakta zorlandıklarının altını çizen Ahmet Öztürk, konuyla ilgili Türkiye’nin en önemli kuruluşlarından biri olan TESK’in desteğini görmenin kendilerini ve işitme engelli sporcuları mutlu edeceğini ifade etti. Yıllarca Türkiye’nin en önemli STK’larında görev aldığını, sosyal sorumluluk projelerinde ortak akıl ve yol almanın önemini iyi bildiğini kaydeden Ahmet Öztürk, "Bu bilinçle işitme engelli sporcularımıza sizlerin de desteğini görmek istiyoruz. Sözde değil özde çalışmalarla, kısa vadeli değil uzun vadeli çözüm odaklı çalışmalar üretmek, hayata geçirmek istiyoruz. Engelli sporcularımız için tesis ve kamp anlamında TESK’den destek bekliyoruz." diye konuştu.

    TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ise işitme engelli sporcular için gereken desteği sağlayacaklarını, illerde ihtiyaç olan desteği vermekten mutlu olacaklarını belirtti. Palandöken, işitme engelli sporcular için federasyon tesislerinde özel indirimler başlatabileceklerini vurgulayarak “İşitme engelli lisanslı sporculara TESK bünyesindeki tesislerden ayrıcalıklı yararlanmaları için gerekeni yapacağım." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.