Terörün amacı birliğimizi bozmak

Terörün amacı birliğimizi bozmak

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı,"Şehitlerimiz var, hüzünlüyüz. Peki, son zamanlarda terör niye azdı? Tek amaçları birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozmak" dedi

Parti Karatay İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen 28. Karatay İlçe Danışma Meclisi gerçekleştirildi. İl, ilçe ve belde teşkilatlarını bir araya getiren toplantıda konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem 4+4+4’ü eleştiren muhalefete; “Devlet rövanşist tutum içinde değildir” diye cevap verirken; AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, tüm saldırı ve bölme çabalarına rağmen kimsenin ülkenin birlik ve bütünlüğünü bozamadığını söyledi.

İlçe ve belde teşkilatlarının son durumlarının ele alındığı; yatırım, proje ve taleplerin konuşulduğu, ülke gündemi konularında fikir alışverişinde bulunulduğu 28. AK Parti İlçe Danışma Meclisleri, 28. Karatay İlçe Danışma Meclisi ile sona erdi. Toplantının basına açık bölümünde bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, son günlerde artın terör olaylarına değindi. Erdem, milletin tüm metanetiyle kaynayan bu coğrafyada vatanı için nöbet beklemeye devam edeceğini söyledi ve ekledi; “Kimi güçler, terör örgütünü maşa olarak kullanıyor. Ancak şunun iyi bilinmesi gerekiyor. Millet olarak bu oyuna gelmeyeceğiz.” Bu yıl eğitim-öğretim yılının 4+4+4 sistemi ile başladığını, bunun da hayal edilemeyecek kadar güzel bir gelişme olduğunu kaydeden Orhan Erdem, 4+4+4’ü eleştiren muhalefetin suyu bulandırmaya çalıştığını söyledi. Erdem, “Muhalefet, özellikle imam-hatipleri ön plana çıkararak sistemi eleştiriyor. İddiaları da ülkenin geriye götürüldüğü ve hükümetin 28 Şubat’ın rovanşist bir tutum içine girdiği. Bir kere devletin veya hükümetin böyle bir tutumu asla söz konusu olamaz. Tek amacımız çocuklarımızı her yönü ile eğitmek, geliştirmek ve aydınlık yarınlara hazırlamaktır” dedi.

KABAKCI: “BU MİLLETİ SEVİYORUZ”

Toplantıda milletvekilleri adına konuşan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, Türkiye’de kişi başına düşen milli gelirin geldiği nokta, duble yollar, hastaneler, tarıma verilen destek ve eğitimin niteliği açısından bakıldığında Türkiye’nin çok ileri bir noktaya geldiğini söyledi. Kabakcı, konuşmasının devamında ise şunları söyledi; “Şehitlerimiz var, hüzünlüyüz. Yıllardır Anadolu bu acıyı yaşıyor. Peki, son zamanlarda terör niye azdı? Tek amaçları birliğimizi ve bütünlüğümüzü bozmak. Ama biz inadına birbirimizi koruyup kollayacağız ve inadına birbirimizi seveceğiz, aynı kıbleye dönmeye, kız alıp vermeye devam edeceğiz ve biz bu milleti seviyoruz. Ölene kadar da bu millet için çalışacağız. Çünkü AK Parti normal bir dava değildir. AK Parti milletin ta kendisidir.”

AKYÜREK: “ÜLKEYİ BÖLEN HERKES KALLEŞTİR”

Konya belediyeleri olarak Türkiye’ye ve dünyaya örnek projeler ürettiklerini söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de yerel yönetimler olarak amaçlarının Konya’yı 2023’e taşımak olduğunu dile getirdi. Akyürek; “Karatay belediyemiz gayet güzel çalışıyor. Sadece Karatay değil tüm belediyelerimiz hizmette yarışıyor. Bundan Konyamız halkımız kazançlı çıkıyor. Klasik belediyecilik anlayışından vazgeçtik. Girmediğimiz sokak ev yok. Bu da Konyalı belediyeciliği modelidir” dedi.  Son günlerde artan terör olaylarına da değinen Başkan Akyürek, ülkenin bütünlüğüne yönelik yapılan saldırıları sert bir dille eleştirdi. Akyürek, “Kürt, Türk, Çerkez, Abaza kim varsa kardeştir bunu bozmaya ve dinamitlemeye çalışan hiç kimse amacına ulaşamayacaktır ve buna yeltenen hepsi kalleştir. Ancak bu konuda teşkilat mensuplarımıza da şunu söylemek istiyorum. Bizler, teşkilatlar olarak dilimize konuşmalarımıza bu bakış açısıyla yön vermeliyiz” dedi. Hz. Muhammed’e hakaret eden filmi de eleştiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, tarihin birçok döneminde bu tür saldırıların olduğunun altını çizdi ve ekledi; “Ancak bu amaçlarına asla ulaşamadılar. Günümüzde de tüm komplo ve provokasyonlara rağmen insanlık, İslam’a koşuyor. Bunu çekemeyenler var. Bu saldırıların tek nedeni bu. Ben bu saldırıyı kınıyor ve şiddetle protesto ediyorum.” konuşan ve belediye olarak yürüttükleri çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendiren Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise, belediye olarak durmadan çalıştıklarını ve tek amaçlarının Karatay’a Karataylılara yakışır bir ortam oluşturmak olduğunu söyledi.

Protokol konuşmalarının ardından basına kapalı bölüme geçildi. Toplantının bu bölümünde ise Meram İlçe Teşkilatı ile ilçeye bağlı belde teşkilatlarının üyelik durumları, ilçe ve beldelerin hizmet ve projeleri ile teşkilat mensuplarının talepleri ele alındı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.