Terörü ABD besliyor

Terörü ABD besliyor

Türkiyenin ABD ve İsrail ile işbirliği yaptıkça terörü bitiremeyeceğinin altını çizen BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici, Çünkü terörü bu iki ülke besliyor dedi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Sekreteri Mustafa Destici, partisinin terör ve şiddete bulaşmamış partilerin kapatılmasını doğru bulmadığını, ancak PKK’nın siyasi sözcüsü olarak ifade ettiği DTP’nin kapatılmasının hukuki açıdan doğru bulduğunu açıkladı
Partisinin Konya İl Teşkilatını ziyaret eden BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici, burada İl Başkanı Hüseyin Arı ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Türkiye’nin iç sorunlarını bir türlü aşamadığını hatırlatan BBP Genel Sekreteri Mustafa Destici, “Ülkemiz 70 yıldır kötü yönetiliyor. Bu kötü yönetilmenin bir sonucu olarak da Türkiye maalesef bugün iç sorunlarını bir türlü aşamıyor. İki gün önce yaşadığımız terör olayı, bunun en büyük örneklerinden bir tanesi” dedi. Türkiye’de gerçek anlamda terörle mücadelenin olmadığını ifade eden Mustafa Destici, “Türkiye maalesef 25 yıldır terörle ciddi bir şekilde ve dışa bağımlılığını ortadan kaldırarak kendi gücüyle, iç dinamikleriyle, istihbarat ağıyla, askeri gücüyle, ekonomik gücüyle, sosyal gücüyle ve kendi projeleriyle maalesef mücadele edemiyor. Amerika ve İsrail ile işbirliği yaptıkça terörü bitiremeyiz. Çünkü terörü bu iki ülke besliyor” diyerek, Çekiç Güç’ün PKK’yı beslemesini buna örnek gösterdi.
Mustafa Destici, BBP’ye yetki verilmesi durumunda 1 yıl içerisinde terörü yok edeceklerini bütün dünyaya göstereceklerini belirterek, terörle mücadelede ‘mobil ekipler’ olarak ifade ettiği özel birliklerin kullanılmasını istedi.
DTP’nin kapatılmasıyla ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Mustafa Destici, BBP olarak terör ve şiddete bulaşmayan partilerin kapatılmasına karşı olduklarını ve bu bağlamda siyasi partiler yasasının da değişmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda hükümeti de uyardıklarını anımsatan Destici, hükümeti işin üzerine eğilmemekle eleştirdi.
DTP’nin kapatılmasıyla ilgili kararın kendisine göre hukuki açıdan doğru bir karar olduğunu net bir şekilde ifade eden Destici, bunun nedenini DTP’nin terör örgütünün siyasi organı olmasına bağladı. DTP’nin siyasi bir parti olmadığını da aktaran Destici, “Terör örgütünün siyasi uzantısı olan parti, Türkiye’de neredeyse bir bölünme hareketi içerisine girdi. DTP siyasi bir parti falan değil. Terörist başının emriyle kurulmuş, genel başkanı onun emriyle seçilmiş, milletvekilleri bir bir onun talimatıyla yazılmış bir partidir” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.