'Teröristlere Taviz Bizleri Çok Rahatsız Ediyor'

'Teröristlere Taviz Bizleri Çok Rahatsız Ediyor'

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, çözüm sürecinde teröristlere verilen tavizlerin şehit ailelerini çok rahatsız ettiğini ve büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Çözüm sürecinde teröristlerin dağdan...

Sivas Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, çözüm sürecinde teröristlere verilen tavizlerin şehit ailelerini çok rahatsız ettiğini ve büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Çözüm sürecinde teröristlerin dağdan şehre indiğinin altını çizen Hızal, 2 yıllık süreçte hiçbir adım atılmadığını, bu durumun ülkede huzurun hakim olduğu anlamına gelmemesi gerektiğini, bu dönemde ne yapılırsa yapılsın teröristlerin kendi bildiğini yapmaya devam ettiğini vurguladı.

Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal, tam bir muamma haline gelen çözüm süreci ve gelinen noktada terörle mücadelede şehit olanların aileleri ile gazileri olarak içini döktü. “Çözüm sürecinde siz ne verirseniz verin, karşı taraf her zaman bildiğini yapıyor. Geçtiğimiz 2 yıllık süreçte hiçbir adım atılmadı. Bu süreçte dağa çıkmanıza gerek yok. Hepsi şuan şehre indiler zaten. Siz şuanda şehirde bu mücadeleyi yapmanız gerekiyor.” diyen Hızal, sözlerine şöyle devam etti: “Çözüm sürecinde bazı şeylerin bitmesi ülkede huzurun gelmesi gibi mi algılamak gerekir. Ama bu tür tavizlerin verilmesi de çok yanlış. Şehit aileleri olarak bu süreçte çok sıkıntılıyız.”

“TERÖRİSTLERİ KİMSE AFFEDEMEZ”

2012’de başlayan çözüm süreciyle ilgili hiçbir bir bilgiye sahip olamadıklarının altını çizen Mustafa Hızal, şöyle konuştu: “Bizden şunu kimse beklemesin. Teröristlerin affı diye bir şey söz konusu olamaz. Bu konuda hükümet kanadı da ‘sizler ağladınız ama başkaları da ağlamasın derse’ ki bizde öyle düşünüyoruz ama birileri bu ülkeyi bölmeyi düşünürse ki belli istiyor. O kişiler bunun cezasını çekmeden mükâfatı verilirse ülkede o zaman sıkıntılar başlar. Bunu iyi analiz etmek gerekiyor. Dağdan teröristlerin ineceği söyleniyor. Onların herhangi bir olaya karışmadığı dillendiriliyor, ancak bu süreçte ne olacağı belirsiz. Sürecin nasıl işleyeceği konusunda Şehit aileleri olarak sıkıntılarımız var.”

“TERÖRİSTLER ŞEHRE İNDİ”

Çözüm süresinde teröristlere taviz vermenin yanlışlığına işaret eden Mustafa Hızal, şu ifadeleri kullandı: "Çözüm sürecinde bazı şeylerin bitmesi ülkede huzurun gelmesi gibi mi algılamak gerekir. Ama bu tür tavizlerin verilmesi de çok yanlış. Karşı taraf biz ne alırsak alalım yine bildiğimizi yapacağız gibi bir zihniyet var. Geçtiğimiz 2 yıllık süreçte hiçbir adım atılmadı. Sadece operasyonlar yapılmıyor. Çünkü dağa çıkmanıza gerek yok. Bu süreçte dağa çıkmanıza gerek yok. Hepsi şuan şehre indiler zaten. Siz şuanda şehirde bu mücadeleyi yapmanız gerekiyor. O açıdan gerekli hukuki çalışmaları yapmanız lazım. Dağda asker ve polise nasıl bir yetki veriyorsanız, şuanda dağda aramanıza gerek yok, PKK şuan şehrin merkezinde. O zaman asker ve polise vur emrini merkezde de vermeniz gerekir. O da terörist, halkın canına ve malına kastediyor.”

“BÖLGE HALKI KAYBEDİYOR”

“Çözüm sürecinde siz ne verirseniz verin, karşı taraf her zaman bildiğini yapıyor. Ülkemizde huzur ve barış olsun istiyoruz ancak, Biz yıllardır söylüyoruz. Yıllardan beri kalleşçe alçakça eylemler yapıyorlar. Bu yapıyı değiştirme şansınız yok.” açıklamasını yapan Dernek Başkanı Hızal, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Vatandaşlarımız o bölgede terör örgütünün baskısı altında. Yıllardır hep okullar yakılıyor. Halk bilinçlenmesin istiyorlar. O bölgede terörizmin maşalığını yapıyorlar. Korucu kardeşimiz direğe bağlanıp hunharca ateş edilmiş, diğer şehitlerimiz de aynı şekilde hunharca arkadan vurulmuş. Şehitlere bakıldığı zaman aralarında Kürt kardeşlerimizde var. O bölgedeki halkın biraz daha bilinçli olması lazım. Ancak birileri karşıdaki insanın canını yakmak için kalleşçe saldırıyor. Bölge insanı huzur istiyor. Şuan işadamları yatırımlarını çekmeye başladı. Oradaki vatandaş kaybediyor. O teröristler lüks otellerde kalırken, vatandaşları bilinçli olarak bilgisiz bırakıp kullanıyor. Bunu bölge halkının görmesi lazım.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.