'Terörist' İfadesi İçin Tutanaklara Not Düşülecek

'Terörist' İfadesi İçin Tutanaklara Not Düşülecek

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda çıkan "Kürdistan, unsur, terörist" tartışmasının ardından, HDP'liler terörist ifadesinin tutanaklardan çıkarılmasını istedi. Ancak tutanaktan kelime çıkarma olmadığı için oylama yapılarak dipnot yazılmasına...

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda çıkan "Kürdistan, unsur, terörist" tartışmasının ardından, HDP'liler terörist ifadesinin tutanaklardan çıkarılmasını istedi. Ancak tutanaktan kelime çıkarma olmadığı için oylama yapılarak dipnot yazılmasına karar verildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığı, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün bütçe ve kesinhesap görüşmelerine devam ediliyor.

HDP Hakkari Adil Zozani, Meclis çatısı altında terörist olmadığını belirterek milletvekillerinin halkın oyu ile seçildiğini söyledi. Divanın terörist ifadesi karşısında sessiz kalışını da doğru bulmadığını kaydetti.

"Cumhurbaşkanı, Başbakan Kürdistan diyor. Kabinenin birçok üyesi Kürdistan diyor." diyen HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise "Sürçü lisan olarak görüyorum, hakaret olarak görmüyorum. Tutanaktan çıkarılmasını istiyorum." diye konuştu.

Önce "Daha önce uygulaması olmuş. Onları çıkartalım." diyen AK Partili Süreyya Sadi Bilgiç, "Tutanaktan kelime çıkarma olmuyormuş. Dipnot olarak yazılabiliyormuş." dedi ve oylama yapılarak dipnot yazılmasına karar verildi.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Efkan Ala'nın dışardan bakan olarak atanmasını eleştirdi. "Bunun bir kıymeti harbiyesinin olduğu muhakkak. 320 kişilik AKP Grubunda bakanlık yapacak kimse yok muydu?" diyen Çam, ama Erdoğan'ın özellikle Ala'yı seçtiğini kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.