Telefonda ‘savcıyım’, ‘polisim’ Deyip 100 Kişiyi Dolandırdılar

Telefonda ‘savcıyım’, ‘polisim’ Deyip 100 Kişiyi Dolandırdılar

Afyonkarahisar’da son bir ay içinde 100 kişiyi telefonla yaklaşık 300 bin lira dolandırdığı iddia edilen İ.Ç. ve R.A. polis tarafından gözaltına alındı. Kentte yaklaşık bir aydan bu yana vatandaşları arayarak kendilerini hakim, savcı...

Afyonkarahisar’da son bir ay içinde 100 kişiyi telefonla yaklaşık 300 bin lira dolandırdığı iddia edilen İ.Ç. ve R.A. polis tarafından gözaltına alındı.

Kentte yaklaşık bir aydan bu yana vatandaşları arayarak kendilerini hakim, savcı ve polis diye tanıtan şüpheliler banka hesaplarının terör örgütleri tarafından kullanıldığını söyleyerek verdikleri başka bir hesaba paraların transfer edilmesini istiyor. Vatandaşların korku ve paniklemesinden faydalanan dolandırıcılar bu arada telefonu sürekli meşgul ederek polisin ve yakınlarının şahsa ulaşmasına engel oluyor.

Telefon dolandırıcılarının en son kurbanı İhsaniye ilçesinde yaşayan İsmet A. isimli bir vatandaş oldu. Şüpheliler, kendilerini Cumhuriyet savcısı olarak tanıtarak hesaplarının PKK tarafından kullanıldığını acilen başka bir hesaba nakledilmesi gerektiğini ifade etti. Telefondaki kişilerden korkan ve istedikleri parayı bankadan çekerek hazırlayan İsmet A., şahısların isteği üzerine 10 bin 750 lirayı bir caminin şadırvanına bıraktı. Dolandırıcılar buradan parayı alarak ortadan kayboldu. Dolandırıldığını sonradan anlayan İsmet A. polise giderek şikayetçi oldu.

Aynı yöntemle kentte yaklaşık 100 kişiyi dolandırdıkları öne süren iki şüphelinin vatandaşlardan aynı yöntemle yaklaşık 300 bin lira para topladıkları öğrenildi.

Emniyet, artan şikayetler sonrasında operasyon başlattı. Başka bir vatandaşın telefonda dolandırılmak üzere olduğunu öğrenen polis, buradan yola çıkarak iki kişiyi gözaltına aldı.

'POLİS VE SAVCI ASLA PARA İSTEMEZ'

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, son aylarda telefonda dolandırıcılık olaylarının arttığını belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Son zamanlarda para dolandırıcılığıyla ilgili insanları arayarak, hesaplarının terör örgütleriyle bağlantılı olduğunu veya telefon numaralarının bir şekilde terör örgütü ile bağlantılı olduğu, insanların korku ve tedirginlikle dolandırıldığı ifade edilerek, bu tür durumlarda hemen polise başvurulması istendi. Vatandaşların rastgele aradıkları numaralarla kendisini polis, savcı ve hakim olarak tanıttığına dikkat çekilerek, "Polis ya da adli makamlar telefonda para istemez. Telefonda bir suç takip ettiğini bildirmez. Kendilerini bu maskelerle tanıtan insanlara kesinlikle inanmasınlar." uyarısında bulunuldu.

DÜĞÜN PARASINI SON ANDA KURTARMIŞTI

Afyonkarahisar'da yaşayan Mehmet Aktaş (59), oğlunun düğün parası 60 bin lirayı telefonda dolandırıcılara kaptırmaktan son anda kurtulmuştu. Bankada tesadüfen bulunan emniyet amirinin banka görevlilerini uyarması sayesinde, Aktaş'ın şüphelilerin verdiği hesaba yatırdığı 60 bin lira, bankanın hesaplara bloke koymasıyla geri alınmıştı.

Afyonkarahisar’da polisinin bir saat peşinde koştuğu Mevlüt Tunç ise dolandırıcıların elinden kurtulamadı. Yakınlarının Tunç’un telefonunun sürekli meşgul olmasından dolayı polise haber vermesinin ardından bankalarda adeta nöbet tutan polis, tüm çabalarına rağmen şahsın bin 500 lirayı dolandırıcıların hesabına yatırmasına engel olamamıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.