Tekstil Boyahaneleri Organize Sanayi Bölgesi 4 Yıl Sonra Kurulacak

Tekstil Boyahaneleri Organize Sanayi Bölgesi 4 Yıl Sonra Kurulacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Tekstil Boyahaneleri Organize Sanayi Bölgesi'nin (TOSAB) 4 yıl sonra faaliyete başlayacağını belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Tekstil Boyahaneleri Organize Sanayi Bölgesi'nin (TOSAB) 4 yıl sonra faaliyete başlayacağını belirtti.

        Recep Altepe, TOSAB Müteşebbis Heyeti'nin toplantısına katılarak, çevreci sanayi oluşumuna destek verdi. Botanik Park Beceren Restoran’da gerçekleştirilen toplantıda, Bursa ile ilgili hedeflerinden bahseden Başkan Altepe, "Sanayi kenti Bursa’nın her alanda gelişip kalkınması, gerçek anlamda bir kalite kenti olması için gereken çalışmaları yapıyoruz. Bursa’da bilgiyi ve teknolojiyi kullanan, çevre dostu sanayicilerin gelişmesi Bursa olarak ana hedefimiz." dedi.

         Tekstil boyahanelerinin Bursa için en önemli sanayi kuruluşlarının başında geldiğini vurgulayan Başkan Altepe, "Tekstil Boyahaneleri Organize Sanayi’nin disiplinli hale gelmesi için çalışmalarımızı sektör üyeleriyle sürdürüyoruz. Bölgedeki yer tahsisleri ve altyapı çalışmaları devam ediyor. Yaklaşık 205 hektar alanda İkizce Badırga Bölgesi’nde kurulacak tesis için devam eden altyapı ve boyahaneler için önemli olan suyun temin edilmesi gibi çalışmaların 2 yıl içinde tamamlanması, yol çalışmaları ve inşaatların da en geç 2 yılda bitmesiyle tekstil boyahaneleri organize sanayi bölgesinin 4 yıl sonra faaliyete başlaması hedefleniyor. Böylece arıtma tesisleriyle modern, çevre dostu bir alanda üretim yapan örnek bir sanayi kurulacak." diye konuştu.

        TOSAB Başkanı Erol Türkün ise "Bursa hepimizin kenti. Ekonomik büyüklüğünü tekstilde yakalamış bir kent, Bursa. Sanayinin bir araya taşınmasına elbirliğiyle destek veriyoruz." şeklinde konuştu.

        İşadamı Hüseyin Özdilek ise müteşebbisin hedefinin yatırım olduğunu ifade ederek, çalışmalarıyla ülkeye faydalı olmayı ve gelecek nesillere daha refah bir kent bırakmayı hedeflediklerini belirtti. Heyet üyesi iş adamları ve sanayiciler de oluşumun Bursa'ya ve Türkiye’ye büyük kazanç sağlayacağını dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.