Teknokent'te çalışma var
Geçtiğimiz günlerde Konya Teknokent öncülüğünde gerçekleştirilen "Patent Proje Pazarı" tanıtım toplantısına katılma fırsatım oldu. Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Sade hoca düzenlenen etkinlikle ilgili bilgi verdi.
**
19-20 Kasım tarihlerinde Dedeman Otel'de düzenlenecek pazar, yatırımcılar için bulunmaz fırsat. Buluşçuların ortaya çıkardığı 149 buluş, yatırım almak için sermaye sahipleriyle buluşacak. Bayram hoca sergilenecek buluşların patentli olduğunu ve ticarileştirilebilir sertifikalı olduğunu özellikle vurguladı.
**
Pazar Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor. Sadece patentlerin sunulduğu ilk ve sunulan patent sayısının fazlalığı ile bir ilk. Türkiye'nin dört bir yanından projeler bir araya gelecek...
**
"Patent Proje Pazarı"nın Konya'da düzenlenmesi önemli. Bu pazarı oluşturma çalışmaları sürerken Ege Üniversitesi ve İstanbul üniversitelerinden teklifler gelmiş. Bu kadar büyük bir projeyi gelin burada yapalım diye... Çok sayıda projenin bir araya gelmesi yatırımcıyı da bu pazara toplayacaktır. Konyalı sanayici ilgi gösterecek mi acaba? Bayram hocayı bu konu endişelendiriyor gibi gördüm.
**
Konya sanayicisinden para çıkmaz diye yaygın bir görüş olsa da bu anlayışı kıracak sanayiciler olduğunu biliyorum. Sergilenecek 149 projeye ilgi gösterecek mutlaka Konyalı bir firma olacaktır.
**
Manyetik yataklı, sürtünmesiz tambur içeren çamaşır makinası, hava taşıtları için dikey kalkış-iniş ve denge sistemi, Kalıcı total yapay kalp cihazı, damar içi kalp destek cihazı, yumurta kabuğu tozundan elde edilen kalsiyum kaynağı gibi ilginç projeler yer alıyor. Bazı önemli projelerin isimleri ise proje pazarı düzenlenmeden duyurulmayacak.
**
"Patent Proje Pazarı" şahsen gidip görmeyi istediğim bir yer ama önemli olan yatırımcı ne kadar ilgi gösterecek önemli olan bu...
TEKNOLOJİ ÜSSÜ OLUNABİLİR Mİ?
Bayram hoca basın toplantısı sonrası bizlere Teknokent desteği ile teknoloji geliştirmeye çalışan firmaları gezdirerek Teknokent'in çalışma yöntemini anlattı. Kuluçka merkezlerinde doğan bazı firmalar şimdi dünyaya ürünlerini satıyor.
**
Atiker Yazılım'ı ilk orada gördüm. GM Bilişim'in akıllı alışveriş sepeti “Sepetimmm” hoşumuza gitti...
**
Yeni şeyler üretmek güzel. Yazılımlar genelde yerli fakat üretilen ürünlerin ana kartı, ekranı dışarıdan... Her ne kadar bu gibi teknoloji geliştirme merkezlerinde güzel işler yapılsa da devletimiz tüketen bir anlayıştan üretim ekonomisine geçmediği sürece dışarıya bağımlı olmaya devam edeceğiz...
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.