Tek medeniyet İslamiyet

Tek medeniyet İslamiyet

SP Selçuklu Teşkilatı, önceki akşam Fuar Kültür Park amfi tiyatroda gençlik şöleni düzenledi

SP Selçuklu Teşkilatı, önceki akşam Fuar Kültür Park amfi tiyatroda gençlik şöleni düzenledi. Programda konuşan SP İl Başkanı Mehmet Şen, ‘Medeniyetler İttifakı’nı eleştirerek, “İslamiyet’ten başka bir medeniyet var mıdır” diye konuştu

Saadet Partisi (SP) Selçuklu İlçe Teşkilatı düzenlemiş olduğu ‘Gençlik Şöleni’ ile halkı bir araya getirdi. Kültürpark’ta gerçekleştirilen gecede söylenen ezgiler dinleyenlerin kulaklarının pasını sildi. Kuran’ı Kerim tilavetinin ardından gecenin açılış konuşmasını yapan SP Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Derbentli, düzenledikleri programın diğer düzenlenen programdan farklı olduğunun altını çizerek, “Burada veya başka yelerde herkes program düzenliyor. Bu düzenlenen programların çoğu dinimize, örfümüze ve adetlerimize uygun şekilde düzenlenirken, bazı programlar da ne yazık ki tamamen bu değerlerimizin dışında yapılıyor. Dolayısı hem Milli Görüşçüler hem de örf ve adetine bağlı kardeşlerimiz ile hep birlikte bir gece geçirmeyi niyaz ettik. Rabbimde bize bu geceyi nasip etti. Çok şükür hepimiz burada buluştuk. Bu programda yer alacak olan Mehter Takımına, Grup Gönül’e, Ammar Acarlıoğlu’na ve siz değerli kardeşlerime bizi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederim. Bu gece hepimiz için hayırlı olsun” dedi. Mehter Takımının sergilemiş olduğu gösterinin ardından sahne alan Grup Gönül, dinleyenlere ezgileri ve şiirleri duygulu anlar yaşattı.

MEHTERAN BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDÜR

Grup Gönül’e gösterilerinin ardından SP Konya İl Başkanı Mehmet Şen tarafından hediye takdim edildi. Hediye takdimi için sahneye gelen Mehmet Şen, Mehteran’ın medeniyetimizin bir simgesi olduğuna dikkat çekerek, “Bu programı düzenleyen teşkilatımıza, Mehterana, Grup Gönül’e, teşekkür etmek kolay bir iş değil. Çünkü bu çalışmalar bizim medeniyetimizin izlerini taşıyor. Medeniyetimizi bu salonda sergiliyoruz. Mehteran ile Orta Avrupa’ya ulaştık. Grup Gönül’de, evliyaların, dervişlerin zikirlerini ilahileştirerek ortaya koyuyor. Bizim medeniyetimizi bunlar ifade ediyor. Bunlar sayesinde bizim medeniyetimiz 22 milyon kilometre karelik bir alana ulaşmıştı. Ama maalesef tarihimizdeki işbirlikçi zihniyet anlayışı ile şu anda sadece 765 bin metrekarelik bir alan kaldı” dedi. Ülkenin uşakçı zihniyet anlayışı ile yönetildiğini iddia eden Şen,  “Medeniyetimizin sınırlarının küçüldüğü yetmiyormuş gibi ülke hala uşak ruhu ile idare edilmeye çalışılıyor. Hala İstanbul’da, medeniyetler ittifakı toplantıları düzenleniyor. Sayın Başbakan orda konuşma yapıyor. Medeniyetler ittifakının faziletlerinden bahsediyor. İslam medeniyetinden başka bir medeniyet var mı ki insanlık tarihinde de medeniyet ittifakından bahsediyorsunuz? Batının vahşiliğine medeniyet mi diyorsunuz siz? Reddediyoruz biz sizi” diye konuştu.

MÜSLÜMANLAR HALA ZULÜM GÖRÜYOR

Müslümanlara yapılan zulümlerin devam ettiğini ifade eden Şen şöyle konuştu: Bu günlerde Konya’mızın sokaklarında bir afiş yer aldı. Dünya insanlığı el ele diye. Biz bunu da reddediyoruz. 6 milyarlık insanlık âleminde 1,5 milyar Müslüman nüfusu var, her gün binlerce Müslüman öldürülüyor. Afganistan’da, Çeçenistan’da, Pakistan’da, Filistin’de öldürülenler sadece Müslümanlar. 1,5 Milyar Müslüman katledilirken, çıkıyor uşak ruhlu insanlar ‘Dünya insanı el ele’ diyor. Uşak kelimesi tam burada kendini gösteriyor. Biz diyoruz ki sadece Müslümanlar kardeştir.” Müslümanların uyutulmaya çalışıldığının da altını çizen Şen, “Bizleri Türkiye Müslümanlarını, dünya Müslümanlarını perteleştirmek istiyorlar. Perte haline getirmelerine izin vermeyeceğiz. Milli Görüş’e ve davasına sahip çıkan Müslümanlar olduğu sürece kültürümüz tüm dünyaya yayılacak, Müslümanları perte haline getirmek isteyenler derslerini alacaklardır. Bu nedenle de SP her zaman çalışıyor” dedi.

İSRAİL BÜYÜKELÇİSİ GİTSİN

Mehmet Şen, İsrail’e karşı tutumun değiştirilmesi gerektiğini söyleyerek ve hükümetin tavrına tepki göstererek, “Geçtiğimiz gün Mavi Marmara şahadetinin 2. yıl dönümü idi. Allah aşkına koca bir 2 yıl geçti. 9 kardeşimiz insanlık düşmanı İsrail tarafından Akdeniz’in sularında şehit edildi. Ama 2 yıldır İsrail ile hala lam cim hiç bir şey yok. Ne büyük elçisini geri gönderme var, ne de ilişkileri kesme var. Bunların hiç birisi yok. İsrail ile en iyi ilişkiler hala devam ediyor. Ama ne hikmettir, Suriye’nin büyük elçisine 72 saat süre veriliyor sınır dışı ediliyor. Her gün Filistin’de 20 kişi, 50 kişi öldürülüyor, niçin onlara sahip çıkmıyorsun, İsrail’in büyük elçisini, defol bu ülkeden demiyorsun da, ABD’nin, batının keyfi ile kem küm deyip, Suriye ile savaş noktasına geliyorsun. Bizim bu sözlerimizden kimse Suriye’nin başındaki zalimleri desteklediğimizi düşünmesin. Onun zalimliğini haykırıyoruz biz. Ama önce İsrail büyükelçisini sınır dışı et her şey düzelecektir. Milli Görüş iktidarı ile Mavi Marmara gemimizin güvertesinde ortasında mehteran, en önde de grup gönül salâvatlar ile tekbirler ile eşlik edecek inşallah” diye sitem etti. Grup Gönül’e verilen hediyenin ardından Ammar Acarlıoğlu sahne aldı. Gençleri şiirleri ile coşturan Ammar’a da programın sonunda SP Karatay İlçe Başkanı Ali Genç hediye takdim etti.

MUSTAFA ÖZÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.