Tatvan’da Tren Kamyonete Çarptı: 7 Yaralı

Tatvan’da Tren Kamyonete Çarptı: 7 Yaralı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde seyir halindeki trenin, demir yolundan geçen otomobille çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 7 kişi yaralandı.Edinilen bilgilere göre kaza, Bahçelievler Mahallesi’ndeki demir yolunda meydana geldi.Arif...

Bitlis’in Tatvan ilçesinde seyir halindeki trenin, demir yolundan geçen otomobille çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 7 kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre kaza, Bahçelievler Mahallesi’ndeki demir yolunda meydana geldi.

Arif Kamal yönetimindeki 56 AZ 404 plakalı kamyonet hemzemin geçitten geçerken tren çarpmasıyla yaklaşık 20 metre sürüklendi ve araç içindeki İzettin Kamal, Maide Ekdi, Güler Onğolu ile Narin Güzel, Songül Güzel, Kübra Güzel ve Ceren Güzel yaralandı.

Yaralılar, ambulanslarla Tatvan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Görgü tanıkları demir yolları tarafından hemzemin geçitten herhangi bir önlem alınmadığından dolayı aynı yerde çok kaza yaşandığını söyledi.

Kazadan dolayı kullanılamaz hale gelen aracın sürücüsü Arif Kamal ise, tren geldiği zaman hemzemin geçitteki geçit ışıklarının çalışması ve bariyerlerin kapanması gerektiğini belirtti.

Araç ile tren yollarının kesiştiği noktada ışıkların ve bariyerlerin çalışmadığına dikkat çeken Kamal, şöyle konuştu: “Burası yol geçiş yeri. Benim canım yandı, başkalarının canı yanmasın. Burada geçiş varsa, burası kapanması lazım. Biz hangi ülkede yaşıyoruz. İmkanımız yok mu bunu dikmeye. Tren geldiği zaman sinyal verip kapanması çok mu zor. İkaz ve uyarı anlamında hiçbir şey çalışmıyor.”

Işıkların yanmadığını ve bariyerlerin çalışmadığını belirten vatandaşlardan Abdulhalim Kartal ise, ışıkların ve bariyerlerin taktırıldığını, zamanla çalışmadığı için tekrar söktürüldüğünü ve önlem olmadığı için aynı yerde çok sayıda kazaların yaşandığını söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.