Tatvan’da 10 Kasım Anma Etkinliği

Tatvan’da 10 Kasım Anma Etkinliği

Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76. yıl dönümü nedeniyle Bitlis’in Tatvan ilçesinde anma töreni düzenlendi.Tatvan Kaymakamlığı bahçesinde bulunan Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başlayan tören, sirenlerin çalınması,...

Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76. yıl dönümü nedeniyle Bitlis’in Tatvan ilçesinde anma töreni düzenlendi.

Tatvan Kaymakamlığı bahçesinde bulunan Atatürk büstüne çelenk konulmasıyla başlayan tören, sirenlerin çalınması, saygı duruşu, bayrakların yarıya indirilmesi ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

Anma etkinlikleri daha sonra Tatvan Belediyesi Kültür Merkezinde çeşitli etkinliklerle devam etti. Kültür Merkezinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması, öğrencilerin şiir okuması ve çeşitli etkinliklerle devam etti. Öğrencilerin hazırladığı etkinliklerle devam eden anma programı öğrenci grubunun oynadığı zeybek oyunlarıyla son buldu.

Programın sona ermesinin ardından Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Belediye Başkanı Fettah Aksoy ve Tatvan 10. Motorlu Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz etkinliklerde yer alan öğretmen ve öğrencileri tebrik ederek öğretmen ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiler.

Düzenlenen anma etkinliğini kamu kurum amirleri, STK temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.