Tarsus Bahar Koleji Öğrencileri Kıbrıs'ı Gezdi

Tarsus Bahar Koleji Öğrencileri Kıbrıs'ı Gezdi

Mersin'in Tarsus İlçesinde özel eğitim hizmeti veren Yıldırımhan Bahar Koleji kültür gezileri kapsamında velilerini yavru vatan Kıbrıs’a götürdü. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni gezen veliler üç gün boyunca tarihi ve kültürel birçok...

Mersin'in Tarsus İlçesinde özel eğitim hizmeti veren Yıldırımhan Bahar Koleji kültür gezileri kapsamında velilerini yavru vatan Kıbrıs’a götürdü. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni gezen veliler üç gün boyunca tarihi ve kültürel birçok yeri gezdi. Kıbrıs’a uçan bahar koleji velileri Kıbrıs’ın tarihini yakından tanıma fırsatı elde ettiler. Velilerden Faruk Kıraç “Kimilerine göre yavru vatan, kimilerine göre Akdeniz’de Türkiye’nin kalesi, kimilerine göre kumar cenneti gibi gözüken Kıbrıs, aslında tarihi binlerce yıl öncesine dayanan mükemmel bir geçmişe sahip herkesin mutlaka görmesi gereken bir yerdir.” dedi.

Gezide 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında şehit olan askerlerimizin, ebedi istirahat yerleri olan şehitlikler gezilirken duygulu anlar yaşandı. Özellikle barış harekâtı öncesinde yapılan işkence ve zulümlerde eşi ve beş çocuğunu kaybeden Kamil amca ilerlemiş yaşına rağmen ziyaretçilere yaşadıkları işkenceleri anlatırken duygulu anlar yaşandı. Velilerden Şirin Tatlı Kamil Amcanın yaşayan bir tarih olduğunu ve Kıbrıs tarihi ve Kıbrıs barış harekâtını gençlerimize anlatmak için mutlaka gençlerimizi buraya getirmemiz Kamil Amcayı dinletmemiz ve bu zulümlerin anlatıldığı Barbarlık Müzesini gezdirmemiz gerekir dedi. Yine velilerden Yılmaz Asmakaya “Kıbrıs, Peygamber Efendimizin duasına mazhar olan "Hala Sultan" da denilen Ümmü Haram’la birlikte birçok sahabenin kabrini barındırması ile Müslümanlar katında önemli bir yere sahiptir. Bu gezimizde Osmanlı eserleri sahabe kabirleri beni çok etkiledi dedi. Tur rehberi Hasan Cankurt ise Kıbrıs Tarihi hakkında; 1566 yılında Kanuni'nin ölümünden sonra 2. Selim tahta geçmesi ile Lala Mustafa Paşa komutasındaki donanma, 1571 yılında Kıbrıs'ı fethederek Osmanlı topraklarına kattı. Daha sonra Kıbrıs'a Türkler yerleştirilerek, adaya Türk kimliği kazandırıldı. Kıbrıs'a gidilince mutlaka uğranması gereken mekânlardan biri Can Bulat Müzesi’dir dedi. Biz de Fetih ruhunu yaşamak için Gazi Magosa'daki Can Bulat Müzesi’ni gezdik. Müze hemen Magosa limanına açılan tarihi köprünün ayaklarındadır. Yanı başında ise Gazi Magosa Şehitliği bulunmakta. Kıbrıs tüm bu tarihinin ışığında toprağını sıksanız sahabe ve şehit kanı fışkırır. O bakımdan; Güzelyurt'u, Şanlı direnişin gerçekleştiği Erenköy’ü, Hayalet Kent Maraş'ı herkesin mutlaka gelip görmesi gerekir.” dedi.

Okul müdürü Bekir Güleçyüz kültür gezilerinin devam edeceğini bahar koleji olarak öğrenci ve velilerimizi bu tür organizasyonlarda buluşturmak istediklerini söyledi. Veliler gezinin düzenlenmesi ve organizasyonda emeği geçen başta Fatih Mehmet Oflaz olmak üzere tüm okul yetkililerine teşekkür ettiler.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.