Tarlayı Su Basınca 200 Ton Karpuz Çürüdü

Tarlayı Su Basınca 200 Ton Karpuz Çürüdü

Sakarya’nın Karasu ilçesi İhsaniye köyünde bir çiftçinin 22 dönüm karpuz ekili tarlasını su bastı, 200 ton karpuz çürüdü. Tarla sahibi Fehim Adiç, kış karpuzu diye adlandırılan ve tam bu ayda hasadı yapılacak olan karpuzun tarlada...

Sakarya’nın Karasu ilçesi İhsaniye köyünde bir çiftçinin 22 dönüm karpuz ekili tarlasını su bastı, 200 ton karpuz çürüdü.

Tarla sahibi Fehim Adiç, kış karpuzu diye adlandırılan ve tam bu ayda hasadı yapılacak olan karpuzun tarlada çürüdüğünü, zararının büyük olduğunu söyledi. Büyük emek harcayarak yetiştirdikleri karpuzu satamadan çürümesinin büyük kayıp olduğunu vurgulayan Adiç, "Bunu artık tüccar almaz, çünkü zarar gören yerlerden çürümeye başlar. O kadar masraf yaptık, kış karpuzunu tam satma zamanı gelmişti. Sadece 10 ton karpuz satılacak kadar sağlam kalmış. Ürünümüzün sigortası da yok. Devletin yardım etmesini, destek olmasını bekliyoruz." dedi.

Karasu Ziraat Odası Başkanı Fikri Hordoloş, yağışlardan dolayı birçok çiftçinin ekili arazilerinde büyük hasar oluştuğunu, sigorta olmadığı için de zararın tanzim edilemediğini vurguladı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.