Tarladan 90’lık Havan Mermisi Çıktı

Tarladan 90’lık Havan Mermisi Çıktı

Kırıkkale'de bir çiftçinin traktörünün pulluğuna 90’lık havan mermisi takıldı. Kırıkkale'nin Ahılı köyü Arpalık çukuru mevkisinde tarlasını süren çiftçi Mustafa Güney, traktörün arkasına bağlı gaz ayağına bir cismin takıldığını...

Kırıkkale'de bir çiftçinin traktörünün pulluğuna 90’lık havan mermisi takıldı.

Kırıkkale'nin Ahılı köyü Arpalık çukuru mevkisinde tarlasını süren çiftçi Mustafa Güney, traktörün arkasına bağlı gaz ayağına bir cismin takıldığını fark etti. Aracını durdurup inceleyen Güney, cismin mühimmat olduğunu anlayınca polis ekiplerine haber verdi. Özel bir koleje yaklaşık 100 metre mesafede bulunan mühimmat, Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü bomba imha uzmanları tarafından yapılan incelemenin ardından kontrollü bir şekilde yerinden alınarak Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'na (MKEK) teslim edilmek üzere götürüldü.

Yapılan incelemede, mühimmatın 3 Temmuz 1997 tarihinde Mühimmat Fabrikası İmla İşletmesi'nde meydana gelen patlamadan etrafa saçılan havan topu mermisi olduğu belirlendi. Köy sınırlarında çiftçiler tarafından hemen her yıl bu tür mühimmatlardan bulunduğunu belirten Mustafa Güney, bunların patlamasından endişe duyduklarını ifade ederek, yetkililerin arazilerde yeniden tarama yapmalarını istedi. Mühimmatı bulan Güney, geçen sene ve bu sene toplam 5 tane bu mühimmat bulduğunu söyledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.