Tarımın güçlenmesi en büyük arzumuz

Tarımın güçlenmesi en büyük arzumuz

Konya Bölgesi Sulama Kooperatifleri Birliği hizmet binası düzenlenen tören ile açıldı.

Konya Bölgesi Sulama Kooperatifleri Birliği hizmet binası düzenlenen tören ile açıldı. Ali Ulvi Kurucu Caddesi’ndeki birlik binasının açılışına Konya Milletvekili Prof.Dr.Mehmet Babaoğlu, Vali Muammer Erol, Karatay Kaymakamı Bekir Yılmaz, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyfettin Baydar, oda ve birlik başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Konya Bölgesi Sulama Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Güven, birlik binasının gerçek sahiplerinin sulama kooperatiflerinin idarecileri ve üyeleri olduğunu belirtti. Yaşanan terör olaylarına da değinen Güven, “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Konya’daki 275 sulama kooperatifi olarak terörü lanetliyoruz” dedi.

DEMİRCİ’DEN KENDİ YERİMİZE GELDİK

İlk birlik kurulduğu zaman Demirci İş Merkezi’nde bir yer tuttuklarını belirten Güven, şöyle konuştu: “1 yıllık kira 4 bin lira idi ve ödeyememiştik. Tarım İl Müdürlüğü’nden dica ettik sağolsun bir yer verdiler. Sonra bizi küçük bir yere taşıdılar daha sonra karakoldan bir yazı geldi; burayı boşaltın dediler, bir de 6,5 milyar işgal parası ödedik. O günlerden bu günlere geldik. Binamız tüm kooperatiflerimize hayırlı olsun.”

Ak Parti Konya Milletvekili Prof.Dr.Mehmet Babaoğlu da yaptığı konuşmada sulama denilince suyun aklına geldiğini belirterek, “Su bizim için ayrı bir öneme sahip. Az yağış alan bir bölgedeyiz. Ankara bile Konya’nın 2 katı yağış alıyor. Suyu tasarruflu kullanacak projeleri uygulamamız lazım” dedi. Birliklerle ilgili yeni bir yapılanma olacağını ifade eden Babaoğlu, şöyle konuştu: “Hükümet programında ve eylem planında yer aldı. Sulama birliklerinin rehabilitasyonu da bu kapsamda önümüzdeki günlerde Meclis’e gelecek. Suyun her damlasına sahip çıkmamız lazım. İnşallah önümüzdeki dönemde iyi yağmur yağar. Suyun kullanımında kooperatiflere birliklere büyük görev düşüyor.” Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Seyfettin Baydar da yaptığı konuşmada tarımla ilgili STK ve kuruluşların güçlenmesi için gayret ettiklerini belirterek, “Çünkü bu alana yapılan destek yetiştiriciye, çiftçiye artı değer olarak gelir. Böyle bir yerine açılışından dolayı iftihar ediyoruz. Tarımın güçlenmesi en büyük arzumuz” şeklinde konuştu.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.