'Tarım Alanlarında En Önemli Mücadele Biyolojik Mücadeledir'

'Tarım Alanlarında En Önemli Mücadele Biyolojik Mücadeledir'

Mersin Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü 2014 yılı doğaya yaban hayvanı yerleştirme programı çerçevesinde Mut ilçesinde 350 adet kınalı keklik doğaya bırakıldı.İzmir Çeşme Keklik Üretme İstasyonu'ndan getirilen...

Mersin Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü 2014 yılı doğaya yaban hayvanı yerleştirme programı çerçevesinde Mut ilçesinde 350 adet kınalı keklik doğaya bırakıldı.

İzmir Çeşme Keklik Üretme İstasyonu'ndan getirilen keklikler, Mut ilçesine bağlı Yeşilkköy, Güzelköy, Kavaklı ve Yukarı Köselerli mahalleleri sınırlarında bulunan ve 2014–2015 Merkez Av Komisyon Kararı ile ava kapatılmış olan bin 500 hektarlık bölgesindeki Soyağı Burnu Tepesi keklik yerleştirme sahasında doğaya 350 kınalı keklik salındı. Kekliklerin bırakıldığı sahada 3 yıl süreyle her türlü avlanmak, köpek ve tüfekle dolaşmak yasaklandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü, Mersin Şube Müdürü Ahmet Çörtük, bıraktığımız keklikler ürünlere zarar veren böcekleri, keneleri yiyerek hem de doğa dengesinin sağlanacağını söyledi. Biyoçeşitliliği açısından kekliklerin bırakılmasını gerektiğini anlatan Çörtük, "Mersin ili zaten biyoçeşitlilik anlamında çok zengin bir il. Kekliklerin 200 adeti İzmir Çeşme keklik üretme istasyonundan geldi. 150 adeti ise işadamı Kemal Boru tarafından karşılandı. 2014 yılı içerisinde Mut ilçesine toplam 950 adet kınalı keklik doğaya bırakılmıştır. Şu an keklikleri saldığımız alan 1500 hektarlık bir sahadır." diye konuştu.

    Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, bu programın düzenlenmesinde 7. Bölge Müdürlüğü'ne ve iş adamı Kemal Boru’ya teşekkür ettiğini söyledi.

    Konuşmanın ardından 2014 yılı 'Doğaya Yaban Hayvanı Yerleştirme Programı' kapsamında, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü, Mersin Şube Müdürü Ahmet Çörtük, Mut İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Mut Orman İşletme Müdürü Serdar Kılınç, Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisi Muazzez Cüce, dernek yönetimi ve vatandaşlar, 350 adet Kınalı Kekliği törenle doğaya bıraktı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.