Tarihi basın yazar

Tarihi basın yazar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Hüseyin Çelik, tarihi yapanın iktidar, yazanın ise basın olduğunu belirterek, basının yazıp çizdiklerinden sorumlu olduğunu dile getirdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Hüseyin Çelik, tarihi yapanın iktidar, yazanın ise basın olduğunu belirterek, basının yazıp çizdiklerinden sorumlu olduğunu dile getirdi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Hüseyin Çelik, Konya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen Tanıtım ve Medya Günleri Toplantısı’nda Konya’daki basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. AK Parti Hükümeti’nin 10 yıllık icraatlarını anlatan Hüseyin Çelik, hem Türkiye için hem de siyasi olarak AK Parti için önemli bir şehir olduğunu dile getirdi. Hüseyin Çelik, Konya’daki basın kuruluşlarının temsilcilerinin kendisine yönelttiği soruları da yanıtladı.

MEDYE EĞRİYİ EĞRİ, DOĞRUYU DOĞRU VERMELİ

Medyanın bir denetim mekanizması olduğunu, yönetenlere yön ve fikir vermesi, yönetilenleri gelişmelerden haberdar etmesi açısından önemli olduğunu söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, “Medya, yönetenlerin aynasıdır. Biz de medyaya diyoruz ki, aynanızı bize doğrultun, kendimizi görelim. Ama bize tuttuğunuz ayna, düz bir ayna olsun ki, kendimizi olduğumuz gibi görelim. Hatamızı gösteren, sırtımızdaki akrebi gösterir. Bu nedenle medya, eleştirirken yapıcı olmalıdır” ifadelerini kullandı. Gerçek manada medya faaliyeti yapanların eğriye eğri, doğruya doğru demek durumunda olduğunu ifade eden Hüseyin Çelik, “Zaman zaman Başbakan Erdoğan’ın basın kuruluşlarını eleştirdiği için de eleştirildiğini biliyoruz. Ama biz eleştiriye değil, hakaret edenlere kızıyoruz. Eleştirmek hakaret etmek değildir. Medyamızdan isteğimiz, eleştirinin yanında özeleştiri de yapmalarıdır. Tarihi basın yazar. Bu noktada çok dikkatli olmak gerekir, Doğru yazmalıyız. İktidar tarih yapıyor ama basın yazıyor. Yazdıklarınızdan sorumlusunuz” dedi.

‘VALİ ODAMA BOMBA KOYDURMUŞ’

Basın mensuplarının terör sorununun çözümün konusundaki soru üzerine Çelik, “Geçmişte terör ile mücadelede başarılı olamamamızın temel sebepleri var. Devlet içerindeki çeteleşmeler, devlet gücünü kullanarak illegal faaliyet yapan terör mekanizmaları ki bugün Ergenekon olarak karşımızdadır. Maalesef kimin eli kimin cebinde belli değildir. 1995’te benim üniversitemdeki odama bomba konuldu. Kısa bir süre ile yiyecek ekmeğimiz varmış ki bir şey olmadı. Günlerce ben kriminal laboratuarı aradım ne oldu diye. En sonunda yetkililer bana, boşuna üstüne gitme zarar görürsün dediler. Sonra dönemin emniyet müdürü geldi, bana dedi ki, ‘sayın hocam ben ne diyeceğimi şaşırmış durumdayım. Sizin odanızdaki bombayı vali koydurmuş’ dedi. Türkiye bunları yaşadı dolayısıyla terörün nereden çıkacağı nereden geleceği belli olmayan bir tarafı var. Hangi taşın altından çıkacağı belli değil. Adam mayın döşüyor yola, sen geçerken uzaktan kumandayla patlatıyor. Terörle mücadele devam edecek. Terör silah bırakmadığı sürece bizim elimizi kolumuzu bağlayıp oturmamız mümkün değil” diye konuştu.
PARTİMİZE GELENE KAPIMIZ AÇIK

Bir gazetecinin son dönemde konuşulan HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un AK Parti’ye geçmesiyle ilgili konuda bir açıklama istemesi üzerine Hüseyin Çelik, “HAS Parti’nin AK Parti ile kurumsal olarak birleşmesi söz konusu değil. Ama Sayın Kurtulmuş, kendisi gelmek istiyorsa, kabul ederiz. Eskiden partimiz hakkında çok ağır eleştirilerde bulunmuş olsa da, eski fikirlerini bir kenara bırakıp gelirse kabulumuz olur. AK Parti’nin tavrınız, tarzını, tüzüğünü benimseyenlere kapımız her zaman açıktır” değerlendirmelerinde bulundu.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.