Tanrıkulu: Savcı Akkaş’ın Meslekten İhracının İstendiği İddiası Doğru Mudur?

Tanrıkulu: Savcı Akkaş’ın Meslekten İhracının İstendiği İddiası Doğru Mudur?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a ‘Savcı Muammer Akkaş’ın meslekten ihracının istendiği iddiası doğru mudur?’ diye sordu.Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın cevaplaması istemiyle...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a ‘Savcı Muammer Akkaş’ın meslekten ihracının istendiği iddiası doğru mudur?’ diye sordu.

Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Sezgin Tanrıkulu’nun Bakan Bozdağ’a yönelttiği sorular şöyle:

- 25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturmasını yürütürken görevden alınan ve Tekirdağ’a düz savcı olarak atanan Savcı Muammer Akkaş ile ilgili Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından yapılan soruşturma sonucunda; 25 Aralık Soruşturmasını Savcı Muammer Akkaş’tan devralan İstanbul Cumhuriyet Savcısının verdiği takipsizlik kararının soruşturmaya dayanak olduğunun belirtilerek ve şüphelilerin Etiler Polis Okulu arazisi ile ilgili girişimlerinin olmadığının gerekçe gösterilerek Savcı Muammer Akkaş’ın meslekten ihracının istendiği iddiası doğru mudur?

- 9 Ekim 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı ile Etiler Polis Yüksek Okulu resmen kapatılmıştır. Etiler'in göbeğinde bulunan 32 bin metrekarelik arazinin tapu kayıtlarındaki sahibi 17 Ekim 2014 tarihi itibarıyla kimdir?

- 9 Ekim 2014 tarihinde Etiler Polis Yüksek Okulu resmen kapatılmasından birkaç gün sonra Savcı Muammer Akkaş’ın meslekten ihraç edilmesinin istendiği bir raporun Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından hazırlandığı iddiası tesadüf müdür?

- Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından yapılan soruşturma sonucunda hazırlanan raporda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş’ın, operasyon emrini ve buna ilişkin mahkeme kararlarını göndermesine karşın gereken operasyonu yapmayı reddettiği, açıkça Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nı fiilen askıya alarak “Savcının emrini uygulamayın.” diye emir verdiği iddiası belirtilmiş midir?

- Arazinin İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanan protokolle Belediyeye devredilmesinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı imar planı değişiklikleriyle 32 bin metrekarelik araziye, 2.5 emsal inşaat izni verildiği, bu şekilde inşaat hakkının 100 bin metrekareye çıkarıldığı, yüksekliğin ise serbest bırakıldığı ve yeni imar planında araziye AVM, rezidans, restoran, mağaza, otel yapımına izin çıktığı iddiaları da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından yapılan soruşturma sonucunda hazırlanan raporda vurgulanmış mıdır?

- Polis fezlekelerine yansıyan ve Etiler Polis Okulu’nun değerinin 1 milyar dolarken 460 milyon dolar olarak gösterildiği iddiası da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından yapılan soruşturma sonucunda hazırlanan raporda değerlendirilmiş midir?

- Gerçek amaç, bundan sonra 17 Aralık ve 25 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Soruşturmalarını yürüten ve başlatan savcı ve hakimlerin mesleklerinden ihraç edilmelerinin sağlanması mıdır?

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.