Taner Yıldız: İşçilerin Durumlarında Bir Değişiklik Yok

Taner Yıldız: İşçilerin Durumlarında Bir Değişiklik Yok

Karaman'daki maden ocağında yaşanan su baskınıyla ilgili açıklama yapan Bakan Taner Yıldız, 18 işçinin maden ocağında bulunmasıyla alakalı durumlarında herhangi bir değişikliğin olmadığını söyledi. Karaman'ın Ermenek ilçesi Pamuklu...

Karaman'daki maden ocağında yaşanan su baskınıyla ilgili açıklama yapan Bakan Taner Yıldız, 18 işçinin maden ocağında bulunmasıyla alakalı durumlarında herhangi bir değişikliğin olmadığını söyledi.

Karaman'ın Ermenek ilçesi Pamuklu köyü yakınlarında bulunan Has Şekerler Linyit Kömür İşletmesi'nde meydana gelen su patlaması sonucu 18 maden işçisi yer altında mahsur kaldı. Akşam saatlerinde bölgeye gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Lütfi Elvan kurtarma çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Görüş mesafesinin çok kısıtlı olduğunu söyleyen Bakan Yıldız, çalışmalarda bulunmak üzere 4 tane dalgıcın geldiğini söyledi. Bakan Taner Yıldız, "Her iki taraftan da girme durumları var, hem desandre hem de nefeslik bölümünden. Ne kadar sonuç alacağımızı onların çalışmalarından sonra kamuoyuyla paylaşacağız. Bir yanda suyu boşaltmayla alakalı faaliyetlerimiz devam ederken, yeni gelen kangal borular 2 bin metre civarında tekrar onlarla beraber pompalara eklenerek dalgıç pompalarıyla beraber suyun çekilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Su seviyesinde zaman zaman değişkenlik gösterse de yükselme durdu gibi. Umuyoruz ki üç ayrı vardiya ekibi sabaha kadar bu çalışmalardan bir sonuç alırız diye düşünüyoruz. Şu anki 18 işçi kardeşimizin maden ocağında bulunmasıyla alakalı durumlarında herhangi bir değişiklik yoktur." ifadelerini kullandı.

"Suyun tahliyesinin ne kadar süreceği" yönündeki soruya Bakan Yıldız, "Böyle bir süre vermemiz doğru değil ama biz olabildiğince en hızlı şekilde bu suyun tahliyesini gerçekleştirmemiz lazım. 10 bin - 11 bin ton civarında su bulunuyor. Bu ciddi bir miktar. Saatte 18 ila 200 ton tahliye edebilen en az üç pompayla ve diğer illerden gelenlerle çalışıp bunları tahliye etmeye zorluyoruz. Her geçen zaman aleyhimize işliyor. İşçi kardeşlerimize ulaşabilmemiz için bu suyun tahliye edilmesi lazım." şeklinde cevap verdi.

Şu ana kadar kurtarma çalışmalarını aksatacak bir gaz seviyesinin oluşmadığını belirten Bakan Taner Yıldız, asıl tehdit unsurunun su olduğunu söyledi. Ayrıca Bakan Yıldız, işçileri çıkarttıktan sonra idari ve adli soruşturmalarla alakalı kısımların kendi sürecinde yürüyeceğini dile getirdi.

BAKAN ÇELİK: DENETİMLERDE 8 NOKSANLIK TESPİT EDİLMİŞ, İDARİ PARA CEZASI UYGULAMIŞIZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise çok tehlikeli iş yerleriyle ilgili planlı denetimlerin devam ettiğini aktardı. Gerek inşaatlarda gerekse maden ocaklarında her yıl asgari iki kez denetleme yapıldığını söyleyen Bakan Çelik, "Bu ocak da iki kez denetlendi. Özellikle haziran ayında yapılan denetimlerde 8 noksanlık tespit edilmiş. Kapatmayı gerektirecek noksanlıklar olmadığı için idari para cezası uygulamışız ve onların eksikliklerini tamamlaması için gerekli ikazlarda bulunmuşuz." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.