Taliban: Geçici Liderimiz Atandı

Taliban: Geçici Liderimiz Atandı

Pakistan’ın yerel basınında çıkan haberlerde, önceki gün ABD’nin insansız hava aracı (İHA) saldırılarında ölen Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahrik-i Taliban Pakistan’ın (TTP) lideri Hakimullah Mehsud’un yerini doldurmak üzere geçici bir liderin atand.

Pakistan’ın yerel basınında çıkan haberlerde, önceki gün ABD’nin insansız hava aracı (İHA) saldırılarında ölen Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahrik-i Taliban Pakistan’ın (TTP) lideri Hakimullah Mehsud’un yerini doldurmak üzere geçici bir liderin atandığı kaydedildi. TTP sözcüsünün yaptığı açıklamada, henüz liderlerini seçmediklerini ancak geçici liderin atandığını duyuruldu.

Geçici lider olarak Asmatullah Shaheen Bhittaninin atandığını açıklayan TTP sözcüsü Shahidullah Shahid eski liderleri Mehsud’un yasını hala tutuklarını ifade etti.

Taliban ile barış müzakerelerine başlama arifesinde olan Pakistan hükümeti Washington’u müzakereleri sabote etmekle suçluyor.

Saldırıyı kınayan Pakistan İçişleri Bakanı Chaudhry Nisar, bütün partiler tarafından desteklenmiş bir grup din adamının TTP ile müzakereleri başlatmak üzereyken İHA saldırısının gerçekleştiğini vurguladı.

TTP sözcüsü Şahid müzakerelerle ilgili bir açıklama yapmazken, Pakistan hükümetini Taliban üyelerini Washington’a satmakla suçladı. Müzakerelere başlamayı beklerken Pakistan'ın TTP’yi satmak için Washington ile masaya oturduğunu iddia eden Şahid, liderlerinin intikamını alıp almayacaklarını zamanın göstereceğini bildirdi. Pakistan hükümetinin Taliban ile müzakereleri sabote etmekle suçladığı Washington ise müzakerelerin Pakistan’ın iç meselesi olduğunu ve kendilerinin, suçlamaları reddettiklerine belirtmişti.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.