Türkiye'de ev ve otomobil fiyatları sert düşecek! Bu tarihte uygulama başlıyor

Türkiye'de ev ve otomobil fiyatları sert düşecek! Bu tarihte uygulama başlıyor

Türkiye ekonomisindeki olumsuz gidişata dur demek isteyen yetkililer yeni uygulamaları hayata geçiriyor. Son olarak ev ve otomobil fiyatlarını sert düşürecek karar alındı. Bahsi geçen kararın detayları ortaya çıktı.

Türkiye ekonomisinde kötü gidişat devam ediyor. Enflasyon bir türlü düşmüyor. Son yıllarda ev ve otomobil fiyatları hızla yükselişe geçti. Bu süreçte fiyat politikalarını takip etmek de zorlaştı. Fahiş fiyat artışlarına dur demek isteyen yetkililer bunun için yeni bir uygulamayı hayata geçirecek. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yeni düzenlemenin 15 Eylül'de yürürlüğe gireceğini açıkladı. Kararla, emlak ve otomotiv sektörlerindeki olumsuzlukları ve fahiş fiyat artışını engelleyerek daha sağlıklı bir piyasa oluşturmak amaçlanıyor. Eylül ayından itibaren, Türkiye'de bu sektörlerde önemli değişiklikler yaşanacak.

ev-2222.webp

EV ALIP SATANLAR DİKKAT!

Bolat, "15 Eylül'de ilan sitelerinde doğrulanmış ilan dönemine geçeceğiz. Konut satmak isteyen kişiler, e-devlet üzerinden gayrimenkulünü seçip emlakçıyı yetkilendirebilecek. Bu yetkilendirilmiş emlakçılar, satış süreçlerine aracılık edecekler" dedi.

tomobil.webp

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE YENİ DÜZENLEME

Bakan Bolat, otomotiv sektöründe de benzer bir sistemin hayata geçirileceğini belirterek, "Öncelikle gayrimenkul ile ilgili uygulamayı başlatacağız ve ardından otomotiv sektörünü kapsayacak düzenlemeleri de devreye alacağız" şeklinde konuştu. Bu kararlar sayesinde sahte ilanların önüne geçilecek ve fiyat artışları kısıtlanacak.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum