Tahir Akyürek projelerini anlattı

Tahir Akyürek projelerini anlattı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tahir Akyürek, Mevlâna Kültür Merkezinde düzenlediği toplantı ile seçilmesi halinde yeni döneme ilişkin gerçekleştirmeyi vaat ettiği 193 projeyi aktardı.

Projelerini 8 ana başlık halinde aktaran Tahir Akyürek, ‘Kültür ve tarih kenti’ kapsamında içerisinde tarihi kent meydanı ve müzelerin bulunacağı ‘Mevlâna Kültür Vadisi’ oluşturacaklarını dile getirdi. Seçilmesi halinde uluslar arası olimpiyat köyü ve yeni stadyum projesini gerçekleştireceklerini dile getiren Akyürek, Karatay’a da 10 bin kişilik spor salonu yapacaklarını, okullara 10 yeni spor salonu kazandıracaklarını dile getirdi. Konya’nın dünyanın parlayan yıldızı haline geleceği iddiasını öne süren Tahir Akyürek, şehrin eski görüntüsünden kurtulup modern bir şehir haline gelmesi için bir çok bölgede kentsel dönüşüm projelerini hayata geçireceklerini söyledi. Akyürek, “Bunların başında Eski Sanayi olarak adlandırılan bölgede çok büyük ve modern bir kentsel dönüşüm projesini hayata geçireceğiz. Bunu hızlı trenin çalışmaları tamamlanmadan halletmek zorundayız” dedi.
MAVİ TÜNEL İLE BİRLİKTE ORGANİZE TARIM VE HAYVANCILIK MERKEZİ
Konya'nın aynı zamanda bir tarım ve hayvancılık kenti olduğuna da dikkat çeken Başkan Akyürek, “Kaşınhanı yolu üzerinde bulunan 45 milyon metrekarelik alanda bir Organize Tarım ve Hayvancılık Merkezi kurmaya hazırlanıyoruz. Bu merkez Konya ve bölgesindeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin modern bir hale getirilmesi ve AR-GE çalışmalarının yapılabileceği bir merkez olacak. Ayrıca Türkiye'nin tahıl üretiminin yüzde 20'sini karşılayan Konya için 100 bin metrekare kapalı alana sahip modern bir Sebze-Meyve Hali'ni kentimize kazandıracağız” değerlendirmesini yaptı.
AKYÜREK’TEN METRO VE RAYLI SİSTEM SÖZÜ
Önceki dönemde verdiği metro sözünü gerçekleştiremeyen Tahir Akyürek, yeni dönem için ulaşım projeleri hakkında da bilgi verdi. Akyürek şunları söyledi: “Konyaray projesini hayata geçireceğiz. Proje kapsamında hafif metro sistemi yapılacak ve mevcut tramvaylar da yenilenecek. Tramvay, Kampüs, Otogar ve Aydınlık kavşaklarında köprüler ve tünellerle taşıt yolunun altından veya üstünden gidecek. Alttan gittiği noktalarda yerin altına duraklar yapılacak. Bu projeyle mevcut tramvay hattının 4.5 kilometresini yer altına almış olacağız. Ayrıca 9 yeni yaya üst geçidi ile 100 kilometre yeni bisiklet yolu yapılacak. Önümüzdeki 5 yıl içinde 6 yeni köprülü kavşak ile 4 yeni caddeyi Konyalının hizmetine sunacağız. Bu projelerin toplam tutarı 2 milyar 800 milyon TL'yi buluyor ve bu projeler ile yaklaşık 25 bin kişiye istihdam olanağı sağlanacak. Bunların hiç birisi hayal değil.”
Tahir Akyürek, projelerini gerçekleştirebilmek için seçmenlerden güçlü destek istediğini sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.