Sürücüler mağdur!

Sürücüler mağdur!

Trafik sigortasına bir zam daha yapıldı. Son bir yılda poliçe fiyatları 3-4 kat arttı

Akıl almaz zam!

Bazı eski model araçların trafik sigortası 5-6 bin lira tutarken, araç sahipleri de sigorta şirketlerine tepkili. Şirketler hakkında ise soruşturma açıldı.

Zorunlu trafik sigortasına 4 ay aradan sonra bir zam da daha yapıldı. Yılbaşında trafik sigorta ücretlerine yüzde 400'lere varan oranda zam yapılmıştı. Sigorta şirketleri, "maddi hasarlı kazalar arttı, zarar ediyoruz" bahanesiyle fiyatları yükseltti. Şirketler tarafından poliçe bedellerine yapılan yüksek zamlar sürücüleri vurdu. Daha önce kazaya karışmamış otomobil sürücülerinin poliçelerine yüzde 100, daha önce kazaya karışanlara ve gençlere 900 ila 5 bin lira arasında fiyat veriliyor.

ŞİRKETLER HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI

2015 yılında 150 liraya kesilen bir poliçenin bedeli yılbaşında 380 liraya kesiliyordu. Şu an ise aynı şartlara sahip sürücüler 475 lira vererek aracını sigortalatabiliyor. Sigorta şirketleri araç sahiplerini mağdur etmeye devam ediyor. Sürücüler, trafik sigorta poliçelerine yapılan zamlara tepki gösteriyor. Rekabet Kurumu ise, zorunlu trafik sigortası pazarında faaliyet gösteren 33 sigorta şirketi hakkında rekabeti bozucu eylemlerde bulunarak fahiş fiyat uyguladıkları iddiasını araştırmak üzere soruşturma açtı.

2.20160402095731.jpg

SÜRÜCÜLER FİYATLARA TEPKİ GÖSTERİYOR

Enes Sigorta'dan Ercan Ergün, son zamlar hakkında açıklamalarda bulundu. Uzun yıllardan beri sigortacılık sektöründe faaliyet gösteren Ergün, trafik sigortasına hükümetin ve vatandaşın tepkisine rağmen bir zammın daha yapıldığını söyledi. Yapılan zamlara halkın büyük tepki gösterdiğini kaydeden Ergün, "Sigorta poliçeleri son 1 yılda toplamda 3 kat arttı. Geçen yıl bir binek otomobilin sigortasını 150 liraya yaptık. Aynı aracı şu an 475 liraya sigortalattık. Kazaya karışan bir sürücünün poliçesi ise bin 500 lirayı geçiyor" sözlerini kullandı.

BİR ARABANIN SİGORTASI 5-6 BİN LİRA ÇIKIYOR

Bazı eski model araçların sigorta bedelinin 5-6 bin lira çıktığını ifade eden Ergün, "Poliçesi aşırı yüksek çıkan sürücüler, aracının kaydını bir akrabasının üzerine yapıyor. Bu şekilde poliçe bedeli biraz düşüyor. Daha önce kazaya karışan sürücüler pek bir şey demiyor. Ama kazaya karışmayan sürücüler büyük tepki gösteriyor" sözlerini kullandı. Sigorta şirketlerinin hem fiyatları arttırdığını hem de acentelerin komisyon ücretlerini düşürdüğünü belirten Ergün, şirketlerin sürekli kazanç sağladığını belirtti.

KERİM ATICI 

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.