Suriyeli Öğrenciler Bilimle Tanıştı

Suriyeli Öğrenciler Bilimle Tanıştı

Ülkelerinde yaşanan iç karışıklık nedeniyle Hatay’a aileleri ile birlikte gelen ve burada eğitimlerini sürdüren Suriyeli öğrenciler farklı bilimsel aktivitelerin gerçekleştirdiği bilim şenliğine katıldı.         Ha

Ülkelerinde yaşanan iç karışıklık nedeniyle Hatay’a aileleri ile birlikte gelen ve burada eğitimlerini sürdüren Suriyeli öğrenciler farklı bilimsel aktivitelerin gerçekleştirdiği bilim şenliğine katıldı.

    

    Hatay’da Hayata Destek Derneği tarafından Cumhuriyet İlköğretim Okulu ve Ebad-Elrahman İlkokulu işbirliğiyle Bilim Şenliği düzenlendi. ODTÜ öğrenci grubunun Narlıca’da yaşayan Suriyeli ve Türkiyeli çocuklarla birlikte yaptığı proje kapsamında öğrencilere bilimin aslında zor bir dal olmadığı anlatılmaya çalışıldı.

    Etkinlik hakkında bilgi veren Proje Saha Sorumlusu Aylin Randa, amaçlarının bilimin zorluğunu değil kolaylığını göstermek olduğunu belirterek "Festivalin amacının tamamen zor gibi görünen bilimin öğrencilere tamamen eğlenceli bir yolla bunu sunmak. Bilimin zor olmadığını ve eğlenceli olduğunu, yaratılıklarını geliştirmek ve dolaylıda olsa el becerilerine katkı sağlamaktı. Bilim festivaline 100 öğrenci katılmasını hedefledik." dedi.

    Öğrenci grubu adına konuşan Begüm Orhan ise bilim şenliğinde, elektrik devreleri, kalem uçları, karbondan elektrik ürettiklerini söyledi. Orhan, mutfakta bulunabilecek en basit malzemelerde bile bilim için neler yapılabileceğini öğrencilere göstermek olduğunu belirterek “Yemeklerin yapımında kullanılan malzemeleri en basit şekilde bilim için nasıl kullanabilirizi anlatmak istedik. Bunun yanında iletişime dair dersler verdik." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.