Suriyeli Çocuklar, Emir Sultan Camii’nin Etrafında Dileniyor

Suriyeli Çocuklar, Emir Sultan Camii’nin Etrafında Dileniyor

Türkiye'de sayıları 2 milyonu bulan ve zor şartlar altında hayatlarını sürdürmeye çalışan Suriyeliler tarihi cami avlularında dileniyor. Bursa’da, her gün yüzlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Emir Sultan Camii ve Ulu Cami gibi mekanların...

Türkiye'de sayıları 2 milyonu bulan ve zor şartlar altında hayatlarını sürdürmeye çalışan Suriyeliler tarihi cami avlularında dileniyor.

Bursa’da, her gün yüzlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Emir Sultan Camii ve Ulu Cami gibi mekanların etrafında Suriyeli çocuklar dileniyor. Özellikle tarihi Emir Sultan Camii’ni ziyaret edenler, dilenen çocukların tacizleri ile zor anlar yaşıyor. Vatandaşlar, etraflarını saran Suriyeli çocukların arasından geçerek camiye ulaşmaya çalışıyor. Şehirdeki diğer cami önlerinde de özellikle cuma günleri Suriyeli çocukların dilencilik yaptığı belirtiliyor. Ayrıca, ana arterlerdeki trafik lambalarında duran araç sürücüleri de Suriyeli kadın ve çocukların para talepleri ile karşılaşıyor. Vatandaşlar, yetkililerin tedbir almasını istiyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.