Suriyeli Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi

Suriyeli Başarılı Öğrenciler Ödüllendirildi

Esenyurt’ta İmaruşşam Derneği tarafından düzenlenen programda Suriyeli başarılı öğrenciler ödüllendirildi. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, "Müslüman coğrafyası bugün dünyanın en sıkıntılı, e...

Esenyurt’ta İmaruşşam Derneği tarafından düzenlenen programda Suriyeli başarılı öğrenciler ödüllendirildi. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, "Müslüman coğrafyası bugün dünyanın en sıkıntılı, en fazla zulme uğrayan topraklarıdır. Bu bizim için bir imtihandır" dedi.

İmaruşşam Derneği tarafından Esenyurt Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende Suriyeli başarılı öğrenciler ödüllendirildi. Programa Suriyeli öğrencilerin aileleri, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve başkan yardımcıları katıldı.

Programda konuşma yapan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, "Suriyeli okullarımızın bir araya gelerek böyle bir toplantı ve öğrencilerine yönelik etkinlik yapmasından çok memnun oldum. Organize edenlere teşekkür ediyorum" dedi.

"100 SENE ÖNCE YAPTIKLARINI TEKRAR YAPMAK İSTİYORLAR"

Sözlerine devam eden Başkan Kadıoğlu, "İslam coğrafyasında tüm Müslümanlar umuyorum ki uyanıyorlardır. Batı emparyel güçler 100 sene önce bıraktıkları yerden tekrar başlamak istiyorlar. Ümit ediyorum ki bu vesileyle Müslümanlar da bu 100 sene ardından uyanmış olurlar. Müslüman coğrafyası bugün dünyanın en sıkıntılı, en fazla zulme uğrayan topraklarıdır. Bu bizim için bir imtihandır. Suriye’de şehitlerimiz varsa Türkiye’de de şehitlerimiz var. Irak’ta, Yemen’de, Afrika’da, Arakan’da da şehitlerimiz var. Bütün Müslüman beldelerimizde ıstırap, acı, elem var. Ama üzülmeyin çünkü galip olan yalnızca Allah’tır. Mahzun olmayınız. Allah’ın vaadi vardır ve Allah bizimle beraberdir" ifadelerini kaydetti.

Suriyelilere her zaman destek olacaklarını ifade eden Kadıoğlu, "Sizler burada misafir değilsiniz burası sizin eviniz. Hemen yanı başımızda Çanakkale’de İstanbullular, Çanakkaleliler, Ankaralılar, Şamlılar, Halepliler yan yana yatıyor. Dün İslam beldelerini korumak için ölenler bu topraklarda yatıyor. Coğrafyamızda, topraklarımızın altında peygamberler var, şehitler var, sahabelerimiz var ve evliyalarımız var yani toprakların sahipleri var. Korkmayın, dik durun ve Allah’ın izniyle bu inancımız ile bir şey olmayacak. Çünkü zafer inananların olacaktır" diye konuştu.

Başkan Kadıoğlu’nun konuşmasının ardından İmaruşşam Derneği tarafından Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na plaket takdim edildi. Program sonunda Suriyeli öğrencilerden oluşan koro tarafından ilahiler söylenirken, Suriyeli öğretmenler ise şiir okudu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.