Suriye, Müslümanların sorunu

Suriye, Müslümanların sorunu

Saadet Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Dış İlişkiler Uzmanı Ahmet Nebi Yöney, gündeme dair konular hakkında basın toplantısı düzenledi

Saadet Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Dış İlişkiler Uzmanı Ahmet Nebi Yöney, Suriye’deki olaylara batının müdahalesinin yanlış olduğunu, sorunun İslami usullere göre çözülmesi gerektiğini söyledi

Saadet Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Dış İlişkiler Uzmanı Ahmet Nebi Yöney, gündeme dair konular hakkında basın toplantısı düzenledi. Saadet Partisi İl Binası’nda konuşan Ahmet Nebi Yöney, Suriye’de devam eden olayların ileri boyutlara ulaştığını söyledi. Türkiye ile Suriye’nin komşuluk ilişkilerin ciddi zarar gördüğünü ifade eden Yöney, ‘Ev Alma Komşu Al’ bilincine aykırı politikaların sergilendiğini belirtti. Yöney, “Suriye’deki olayların bugünkü boyutlara nasıl geldiğine bakmak gerekiyor. Olaylar Suriye’nin Dera şehrinde başladı. Dera’da okulda eğitim gören çocuklara tahtaya yazılan ve rejime hakaret eden cümlenin çocuklara zorla okutulması bugünkü olayları tetikleyen baş faktördür. Bu çocuklar rejime hakaret ettirilince hükümet bunları tutukladı ve işkence yaptı. Çocuklar işkence görünce halk ayaklandı. Dera’daki bu olay hızlıca Humus, Hama ve Halep’e atladı. Olayların bu kadar büyümesi ve Suriye’ye dışardan müdahaleler araştırılmalıdır. O zaman dış güçlerin oyunu ortaya çıkar. Suriye’deki bu olaylar Suriye’nin kendi halkıyla bu hale gelmedi” dedi.

OLAYLARIN ARKASINDA İSRAİL VAR

İslam ülkelerinin her hangi birinde bir karışıklık çıkığı zaman arkasında Yahudilerin olduğunu dile getiren Yöney, Henry Levi diye bir Yahudi’nin karışan her İslam ülkesinde yönetmen olarak gözüktüğünü vurguladı. Suriye’de düşürülen Türk uçağının arka planı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Yöney, “Esad, ‘İsrail uçağı sandık’ diye iddiada bulundu. Şahsi kanaatim olarak olayda NATO’nun müdahalesi vardır. NATO’nun isteğiyle o uçak keşif için havalandı. NATO’nun buradaki amacı Müslüman halkları birbirine düşürmek. Öte yandan uçağı kimin düşürdüğü de manidardır. İsrail mi, Suriye mi yoksa Rusya mı düşürdü? Olayın arka planı iyi araştırılmalıdır” diye konuştu. Suriye’ye karşı Türkiye’nin tepkisinin ağır olduğu ve dostluk ilişkilerinin bir an da kaybolduğunu aktaran Yöney, “İsrail dünyanın gözü önünde 9 vatandaşımızı şehit etti. Fakat Suriye kadar İsrail’e tepki gösterilmedi. Sadece tazminat ve özür talebinde bulunuldu. Çünkü Suriye Müslüman, İsrail Yahudi. Bugün sayın Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Suriye’ye tehdit mesajları yolluyorlar. Aynı politikayı İsrail’e yapamadılar” ifadelerini kullandı. Suriye ile sadece siyasi yönden değil ekonomik yönden de krizlerin doğduğunu belirten Yöney, Hatay’daki nakliyecilik ve yolcu taşımacılığı yapanların iflasın eşiğine geldiğini söyledi.

SORUNLAR İSLAMİ USULLERE GÖRE ÇÖZÜLSÜN

Saadet Partisi olarak Suriye ve Türkiye hükümetine tavsiyelerinin olduğunu ifade eden Yöney, şunları kaydetti: “İslam dininde Müslüman’la Müslüman’ın savaşmasında ölen ve öldüren cehennemliktir. Bu noktada Suriye’deki çözümler İslami usullerle çözülmelidir. İslam Konferansı Örgütü toplanıp ciddi çözüm yolları üretmelidir. Batının Suriye’ye müdahalesi engellenmelidir. Çünkü bu Müslümanların sorunudur. En önemlisi Esad’ın artık iktidar koltuğunu terk etmesidir. Suriye’deki batı kaynaklı bu fitnenin durdurulması için ciddi atılımların yapılması şarttır.” Yöney, Suriye halkıyla olan kardeşliğin zedelenmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.