Suriye ilgili flaş gelişme: Anlaştılar

Suriye ilgili flaş gelişme: Anlaştılar

ABD ile Rusya Suriye'deki kimyasal silahlar konusunda anlaştı. Açıklama ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'den geldi

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Cenevre'de yaptıkları görüşmenin ardından uzlaşıya vardıklarını açıkladı.

BİR HAFTA İÇİNDE UYGULANACAK

Bakan Kerry, ABD ve Rusya'nın Suriye'nin elindeki kimyasal silahların alınması ve yok edilmesi hakkında anlaşmaya vardıklarını söyledi. ABD'li Bakan, Suriye'nin de bir hafta içinde elindeki silahların listesini sunması gerektiğini bildirdi.

"7. MADDE UYGULANIR"

Kerry ayrıca, Suriye'nin anlaşmaya uygun davranamaması durumunda 7. Madde'nin uygulanmasını Rusya'nın da kabul ettiğini açıkladı. Kerry, Rusya'nın da Suriye'nin tüm kimyasal tesislerinin soruşturulmasına izin vermesi gerektiği konusunda benzer düşündüğünü bildirdiğini söyledi.

GÜÇ KULLANIMI ANLAŞMANIN İÇİNDE YOK

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise alınan kararların uzlaşma esasına dayandığını, hedefe ulaşıldığını söyledi. Lavrov, ABD ile vardıkları anlaşmanın güç kullanımıyla ilgili hiçbir unsuru barındırmadığını söyledi.

KİMYASALLAR İSRAİL'İ TEHDİT EDİYOR

ABD ve Avrupa ülkeleri, kimyasal silah kullanana kadar Esad'ın yaptığı katliamları görmezden geliyordu. Ancak Esad kimyasal silah kullanıp bir günde bin 300 kişiyi öldürünce Batı harekete geçti. ABD ve Avrupa'nın bu hamlesi, Esad'ın elindeki kimyasal silahların muhaliflerin eline geçerek İsrail'i tehdit etme ihtimalinden kaynaklandığı yorumlarına neden olmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.