Stratejik plan Meclis’ten geçti

Stratejik plan Meclis’ten geçti

Konya İl Özel İdaresinin önümüzdeki 5 yıl içerisinde gerçekleştireceği yatırım planlamasına ilişkin, İl Özel İdaresi 2010-2014 Stratejik Planı İl Genel Meclisinin 16. birleşiminde oy birliği ile kabul edildi.

İl Genel Meclis Başkanı Ali Selvi’nin Ankara gerçekleştirilen Meclis Başkanları toplantısına katılması nedeniyle meclis toplantılarına Başkan Vekili Mustafa Gürbüz başkanlık etti. Açılış ve yoklamanın ardından gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda ilk olarak İl Özel İdaresi’nin 2010-2014 Yılı Stratejik Planı ele alındı. Planla ilgili Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu sözcüsü Remzi Korkut tarafında meclise okunan raporda;

Konya İl Özel İdaresinin ana varlık nedeni, kapsamı, sınırı, ayırt edici özelliği ve değerleri dikkate alınarak, İl Özel İdaresinin misyonu ve vizyonu ve mevcut durumu ile 5 yıl sonra nereye ulaşabileceği sorularına karşılık bulundu. Raporda ayrıca; Özel idaresinin kimlere hizmet sunduğu, hangi alanda çalıştığı, hangi ihtiyaçları karşıladığı, yasal görevlerinin neler olduğu konularına yer verilerek, 2010-2014 yılları arasında Konya İl Özel İdaresi teşkilatının beş yıllık stratejik amaç ve hedeflerine ilişkin plan tasarısı hazırlandığı ifade edildi. Rapor ekinde okunan İl Özel İdaresinin 5 yılda gerçekleştirmeyi planladığı stratejik amaç ve hedefler, Milli gelir ve refah seviyesinin yükseltilmesi, eğitim, sağlık, spor, kültür, turizm ve sosyal alanlarda kaliteyi yükseltmek, Yöreler arası gelir farklılıklarını azaltmak ve tarım ve sanayi sektörünü geliştirmek şeklinde 5 ana başlıkta toplandı. Stratejik Planın kabul edilmesinden sonra birer konuşma yapan, Meclis Başkan Vekili Mustafa Gürbüz, AKP Grup Başkan Vekili Süleyman Selçuk ve MHP Grup Başkan Vekili Yılmaz Ünal, hazırlanan 5 yıllık Stratejik Planın memleketimize ve milletimize hayırlı olması dileklerinde bulundular. İl Özel İdaresinin 5 yıl içersinde gerçekleştirmeyi planladığı stratejik amaç ve hedefler için bütçeden 461 milyon TL kaynağa ihtiyaç olduğu tahmin ediliyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.