Stoltenberg: Türkiye’yi Füze Saldırılarına Karşı Korumaya Devam Edeceğiz

Stoltenberg: Türkiye’yi Füze Saldırılarına Karşı Korumaya Devam Edeceğiz

Bir dizi temasta bulunmak üzere Ankara’da bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, IŞİD’in son derece önemli bir tehdit oluşturduğunu kaydederek, "Türk topraklarını füze saldırılarına karşı korumaya devam edeceğiz." dedi. Dışişleri...

Bir dizi temasta bulunmak üzere Ankara’da bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, IŞİD’in son derece önemli bir tehdit oluşturduğunu kaydederek, "Türk topraklarını füze saldırılarına karşı korumaya devam edeceğiz." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir dizi temasta bulunmak üzere Ankara’ya gelen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya geldi. Bakanlıktaki görüşmeden sonra ortak basın toplantısı düzenlendi. NATO’nun doğusu ve güneyindeki gelişmeler üzerine Stoltenberg’in ziyaretinin zamanlıca olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, IŞİD tehdidi başta olmak üzere Irak ve Suriye’deki güvenlik sorunlarını ele aldıklarını ve terörün kapsamlı bir şekilde ele alınması üzerinde durduklarını kaydetti. Sınırda baş gösteren krizin insani boyutlarına da değindiklerini kaydeden Çavuşoğlu, yaklaşık 1.5 milyonluk mülteciye ev sahipliğini yaptığını hatırlattı. NATO-Rusya ilişkilerini de ele aldıklarını belirten Çavuşoğlu, Kırım Tatarları konusundaki Türkiye’nin hassasiyetlerini Genel Sekretere ilettiğini söyledi. Çavuşoğlu, görüşmede Afganistan’daki durumun da ele alındığını belirtti.

'IŞİD SON DERECE ÖNEMLİ BİR TEHDİT OLUŞTURUYOR'

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise son derece önemli konuları görüşme imkanı bulduklarını aktararak, Türkiye’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye’nin NATO için anahtar rol oynayan bir müttefik ülke olduğunu vurgulayan Stoltenberg, gerçekten zorlu bir dönemde geçildiğini belirterek, güvenlik sorunlarının birlikte nasıl aşılabileceğini ele aldıklarını anlattı. Stoltenberg, "IŞİD son derece önemli bir tehdit oluşturuyor. Uluslar arası toplumun birlikte hareket etmesi son derece önemli. ABD’nin kararlı adımlarını çok önemsiyorum.” dedi. TBMM’den geçen tezkereyi önemsediklerini kaydeden NATO Genel Sekreteri, “Türk topraklarını füze saldırılarına karşı korumaya devam edeceğiz. Türkiye, 10 yıllar boyunca son derece önemli bir müttefik olarak bölgedeki istikrara katkıda bulunmuştur. Türkiye’nin Afganistan’daki desteğine güvenmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Stoltenberg,Galler’deki NATO zirvesinde alınan kararların artık yürürlüğe konma zamanın geldiğini de sözlerine ekledi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.