STK’lar siyonist zihniyete mahkum edilecek!

STK’lar siyonist zihniyete mahkum edilecek!

Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.Konya'daki vakıf ve derneklerin temsilcileri bu kararın STK’ları Siyonist ve Emperyalist güçlerin kararlarına mahkûm edecek

Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. BMGK kararlarının kapsamına bağlı olarak bu kararlarda yer alan kişi veya kuruluşlara veya bunlar tarafından doğrudan veya dolaylı olarak kontrol edilen, bunların adına veya hesabına hareket eden kişi veya kuruluşlara ya da bunların yararına, her türlü fon toplanması veya sağlanması yasak olacak. Bunların Türkiye'de iş ortaklığına ya da başkaca iş ilişkilerine girmesi; bu kararlarda yasaklanan nükleer, balistik füze programları veya diğer faaliyetlerle ilgili olarak organizasyonlara veya bunlar tarafından doğrudan veya dolaylı olarak kontrol edilen ya da bunların adına veya hesabına hareket eden kişi veya kuruluşlara ya da bunların yararına her türlü fon toplanması veya sağlanması da yasak kapsamında bulunacak. BMGK kararlarının kapsamına bağlı olarak bu kararlarda belirtilen kişi, kuruluş veya organizasyonların veya bunlar tarafından doğrudan veya dolaylı olarak kontrol edilen, bunların adına veya hesabına hareket eden kişi veya kuruluşların Türkiye'de temsilcilik açması, her türlü faaliyette bulunması, faaliyetlerini gerçek veya tüzel kişiler aracılığıyla doğrudan ya da dolaylı olarak yürütmesi, bankalarının Türkiye'de şube veya temsil ofisi açması ya da iş ortaklığına girmesi, bankaları ile iş ortaklığı kurulması, sermaye ortaklığına gidilmesi veya muhabir banka ilişkisi tesis edilmesi yasak olacak, mevcut olanlar ise sonlandırılacak. Bu yasa ise STK'lar ve dernekler tarafından tepkiyle karşılandı. STK'lar ve dernekler bu kararın yeniden gözden geçirilmesini talep etti.

BİR TEHDİT UNSURU NİTELİĞİNDE

Konya STK Platformu Başkanı Muhsin Görgülügil, “Sivil Toplumun milli hassasiyetlerimizin sürdürülmesinde ve temel değerlerin korunmasında ne kadar önemli olduğu herkesin malumudur” dedi. Toplum adına ve hiçbir kişisel menfaat gözetmeksizin yürütülen çabalarda topluma yol göstermenin yanında, karar verici aktörlere toplumun taleplerini iletmek üzere de çalışan kuruluşlar olarak STK’ların milletin ortak sesi ve vicdanı olduğuna dikkat çeken Görgülügil, “Türkiye’de son yıllarda Sivil Toplum alanında önemli kazanımların elde edildiği de malumlarınızdır. En fazla zor zamanlarda, baskı dönemlerinde hatırlanan sivil hayat ve sivil bakış açışına karşı bugünlerde yeni bir tehdidin varlığına dikkatleri çekmek isteriz. Geçtiğimiz günlerde TBMM’ne sunulan Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifi ne yazık ki, potansiyel olarak, Sivil Toplumu hedef alan bir içerikte hazırlanmıştır. Muhtemelen hazırlayıp, sununlar da gözden kaçırmışlardır ki, bu teklif ‘terörün finansmanı’ başlığı altında Türkiye ve dünyanın mazlum ve mağdur bölgelerinde çeşitli yardım çalışması yürüten, yaraları sarmaya çalışan kurum ve kuruluşlarımız başta olmak üzere tüm sivil hareket hatta devlet kuruluşlarına karşı bir tehdit unsuru niteliğindedir” şeklinde konuştu.

SİVİL HAYATI BİTİREBİLECEK BİR GİRİŞİM

“‘MİT Tırları’ ya da Libya açıklarında çağdaş bir korsanlık eylemi olarak ve hukukun temel ilkeleri ihlal edilmek suretiyle durdurularak aranan Türk gemisi hadiselerinde olduğu; 17 – 25 Aralık süreçleriyle başlatılan ve en son Amerikan Kongresinin CAATSA yaptırımları adı altında başta Cumhurbaşkanımız ve aile fertleri olmak üzere devletin Savunma Sanayiini ve yetkililerini terör listelerine sokma girişimi olan ihanet adımlarında denendiği gibi bu alan son derece netamelidir” diyen Görgülügil, şunları kaydetti: “ Ülke içinde ve dışındaki bir takım gruplar ülkemizi, sivil toplumu ve devlet adamlarımızı uluslararası terör ve tehdit listelerine almaktan çekinmemektedirler. Dünyada köpürtülen İslam ve Yabancı düşmanlıklarının gözlerini kör ettiği çeşitli mihrakların ve ihanet yapılanmalarının terör adı altında bizleri ve çalışmalarımızı baltalamasına asla izin vermeyeceğimizi buradan duyuruyoruz. İyi niyetlerinden kuşku duymadığımız teklif sahiplerini, teşebbüslerini gözden geçirmeye ve terör gibi bir tehdit üzerinden sivil hayatı bitirebilecek bir girişimi geri çekmeye davet ediyoruz. Sivil hayat durdurulamaz; bu badireyi de atlatacaktır. Kanun çıksa da çıkmasa da Sivil Toplum yoluna devam edecek, hak-hukuk ve adalet temelli çalışmalarından asla taviz vermeyecektir. Kamuoyuna ve ilgililere saygıyla duyurulur.”

STK VE VAKIFLARIN BÜYÜK GAYRETİ VAR

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç ise “Vakıf, dernek ve STK’larımızın, toplumumuzda büyük yeri ve önemi vardır. Yüzyıllar boyunca milletimiz vakıf kültürüne ve yardımlaşma olgusuna büyük önem vermiş, kurulan vakıflar, milletimizin birlik ve beraberliğinin güçlenmesinde büyük rol oynamışlardır. Milletimizin zor zamanlarında yanlarına koşan, doğal afetlerde, felaketlerde ve ihtiyaç olan her zaman yanlarında olarak yaralarını sarma gayretinde olan bu kuruluşlarımızın önemini pandemi sürecinde daha iyi kavramış bulunmaktayız. Milletimiz,'Komşusu açken tok yatan bizden değildir' düsturuyla elindekini, avucundakini; komşusuyla, yakınlarıyla, yakın veya uzak tanımadığı insanlarla paylaşmakta ve bu yardımın gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasında dernek ve yardım kuruluşlarımızı aracı kılmaktadırlar. Bunun yanında gençliğimizin yetişmesinde de STK’larımızın ve vakıflarımızın büyük gayretleri mevcuttur. Ülkemizde ve Dünya’da birçok alanda faaliyet gösteren bu kuruluşlarımız, gençliğimizin ve tüm insanlığın yanında yer alma gayretindedirler” dedi.

MİLLETİN VE İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN ZARARINA OLUR

Bugün TBMM’de sivil toplum kuruluşlarını, vakıfları ve dernekleri işlevsizleştirecek ve STK’larımızı Siyonist ve emperyalist güçlerin kararlarına mahkûm edecek konuların görüşüldüğüne dikkat çeken Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) kitle imha silahlarının yayılmasının finansmanının önlenmesine yönelik yaptırım kararlarının uygulanmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen kanun teklifi 19 Aralık 2020 tarihinde TBMM Adalet Komisyonundan geçmiş bulunmaktadır. Teklifin hazırlanma nedeni OECD bünyesindeki FATF’nin (Mali Eylem Görev Gücü-Financial Action Task Force), Türkiye ile ilgili 2018 yılı verilerine dayanarak 2019’da paylaştığı tavsiye raporu olarak gösteriliyor. FATF’ın kurucuları ABD, Japonya, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya ve Kanada tarihte en çok kitle imha silahı kullanan devletlerdir. Bu devletlerin tavsiye kararları sorgulanmaya muhtaçken, teklif FATF’ın tavsiyelerini de aşan bir boyutta sivil toplum alanını toptan işlevsizleştirecek, denetim ve yaptırımları daha da artıran düzenlemeler içermektedir. Kanun teklifinin adı ve gerekçesi kitle imha silahlarının yayılması ve terörün finansmanının engellenmesi olarak sunulsa da, ilgili düzenleme daha çok 5253 Sayılı Dernekler Kanunu ve 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanunu’nda değişiklikler öngörmektedir. İçerik açısından özellikle dikkat çekmek isteriz ki teklifin 15. Maddesiyle, basit bir soruşturma ile bile, masumiyet karinesine aykırı olarak, dernek organlarında yer alan kişinin hatta dernek organının geçici olarak görevden uzaklaştırılmasının ve derneğe kayyım atanması ile gerekli görülürse derneğin faaliyetlerinin geçici olarak durdurulmasının yolu açılmaktadır. Soruşturma ve kovuşturmaların uzunluğu ve niteliği, basit bir gizli tanık beyanı ile bile kişi ve kurumların rahatlıkla soruşturmalara dahil edilebildikleri dikkate alındığında sivil toplumun karşı karşıya bulunduğu risk anlaşılacaktır. Zor günler geçirdiğimiz şu günlerde, milletimizin takdirini kazanmış ve Dünya’ya örnek olmuş STK’larımızın, ağır yaptırım baskısıyla karşı karşıya kalmaması gerekmektedir. Bu hem milletimizin zararına olacak hem de gerçek ihtiyaç sahiplerine yardımların ulaşmasında ve milletimizin yardımlaşma ve dayanışma kültürüne büyük zararlar vereceği aşikardır.Bu sebeple söz konusu Kanun Teklifinin ikinci bölümünü oluşturan ve özellikle Dernekler Kanunu ve Yardım Toplama Kanunu’nda değişiklik öngören maddelerin tekliften çıkarılması gerektiğini vurgularız.”

MUSTAFA ÜNÜVAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum