Büyükşehir’den Pedal Kafe  İçerik Geliştirme Çalıştayı’

Büyükşehir’den Pedal Kafe İçerik Geliştirme Çalıştayı’

Konya Büyükşehir Belediyesi, bisiklet şehri Konya’da hayata geçirmeyi planladığı, bisiklet kullanıcılarının bisikletleriyle birlikte girebileceği Pedal Kafe için Avrupa Hareketlilik Haftası’nda içerik geliştirme çalıştayı düzenledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 16-22 Eylül tarihleri arasında Avrupa’da 2 bini aşkın şehirle aynı anda kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında sürdürülebilir ulaşım, sağlıklı yaşam ve güvenli hareketliliğe dikkat çekmek için bu yıl da çok sayıda etkinliğe imza atacaklarını söyledi.

Bisiklet Şehri Konya’da, Türkiye örnek olmaya devam ettiklerini belirten Başkan Altay, “Ülkemizin en uzun bisiklet yol ağı, ilk bisiklet master planı, bisiklet köprüleri, bisiklet tramvayı gibi hizmete sunulan, yakın zamanda açılışını yapacağımız Velespit Müzesi gibi hizmetlerin yanında şimdi de şehrin önemli markalarından birisi olacak bir kafe konsepti üzerinde çalışıyoruz. Bu kapsamda bisiklet konusundaki paydaşların fikrini alma adına Sosyal İnovasyon Ajansı’nda Pedal Kafe İçerik Geliştirme Çalıştayı'nı düzenledik. Avrupa Hareketlilik Haftası'nın ilk gününde böyle bir çalışma ayrıca anlamlı oldu. Hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Hareketli yaşamın önemine değinen Başkan Altay, “Bu yılki teması ‘Paylaşımlı Kamusal Alanlarda Şehri Birlikte Yaşayalım’ olarak belirlenen Avrupa Hareketlilik Haftası boyunca şehrimiz genelinde çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Bisiklet kullanıcılarımız için reflektörlü yelek dağıtımı, bisikletlilerle Beyşehir turu, öğrencilerimiz için Güvenli Okul Yolları eğitimi ve yine öğrencilerimiz için toplu ulaşım eğitimleri verilecek. Ayrıca bisiklet tamir aracımız Bisbulans da ilçelerde bisiklet kullanıcılarına hizmet verecek. Ben 7’den 70’e herkesi etkinliklere katılarak hareketin merkezinde olmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

BİSİKLET DERNEKLERİNİN TEMSİLCİLERİ BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR ETTİ

Bir bisiklet şehri olan Konya’da, birlikte sürüş yapan bisiklet kullanıcılarının bisikletleriyle birlikte içeri girerek arkadaşlarıyla sohbet edebileceği Pedal Kafe oluşumu ile ilgili yapılan Pedal Kafe İçerik Geliştirme Çalıştayı’na katılan bisiklet derneklerinin temsilcileri oldukça memnun olduklarını dile getirdi.

Konya Altın Pedal Bisiklet Topluluğu Derneği Başkanı Haluk Ay, Pedal Kafe’nin bisiklet kullanımının yaygınlaştırılmasını destekleyen güzel bir çalışma olduğunu belirterek, “Pedal Kafe’nin içeriğini en doğru en kullanılabilir şekilde oluşturmak için çalıştaya katıldık.

Tavsiyelerimizi ilettik. Arkadaşlarla çok güzel projeler geliştirdik” dedi.

BİSBULANS VE BİSİKLET TRAMVAYI ÜCRETSİZ HİZMET VERECEK

Konya Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde bisiklet tamircisi olmayan mahallelerde bisiklet kullanıcıları için hizmete sunduğu Bisbulans’ı Avrupa Hareketlilik Haftası boyunca farklı bölgelerde vatandaşların istifadesine sunacak.

Öte yandan, bisikletseverler 22 Eylül’e kadar bisiklet tramvayını da ücretsiz olarak kullanabilecek.

AA

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.