Emekli öğretim üyesi  cinayete kurban gitti

Emekli öğretim üyesi cinayete kurban gitti

Selçuklu Üniversitesi eski öğretim üyesi Prof. Dr. Selahattin Doludeniz, çöplükte bir plastik fıçı içerisinde elleri ve ayakları bağlı halde ölü bulundu. Cinayetle ilgili soruşturma derinleştirildi.

Mersin'in Bozyazı ilçesi Ustalar Mahallesi'nde yer alan çöp dökme alanında, dün akşam saatlerinde belediye işçileri tarafından plastik bir fıçı içerisinde çıplak halde erkek cesedi bulundu. Şok edici olay, çöplükte çöp dökmek için alana gelen belediye personelinin cesedi fark etmesiyle ortaya çıktı. Olay yerine jandarma, polis ve sağlık ekipleri hızla sevk edildi. Bölgeye intikal eden güvenlik güçleri ve savcının olay yerindeki ilk incelemelerinin ardından, kimliği henüz belirlenemeyen erkek cesedi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Ekipler, cesedin kimliğinin tespit edilmesi ve ölüm nedeninin belirlenmesi için kapsamlı bir çalışma başlattı. Çöpte bidon içerisinde ayakları bağlı çıplak halde bulunan cesedin kimliğini belirmek için yoğun çaba harcayan Mersin polis, ölen kişinin Anamur ilçesindeki İskele Mahallesi'nde oğlu ile birlikte yaşayan, Konya Selçuk Üniversitesi'nden emekli öğretim görevlisi Selahattin Doludeniz olduğunu belirledi. Soruşturma kapsamında, polis ekipleri oğlunu gözaltına aldı. Ölen şahsın kimliğinin Prof. Dr. Selahattin Doludeniz olduğunun belirlenmesinin ardından oğluna ulaşan ekipler, şüphelinin çelişkili ifadeleri nedeniyle soruşturmayı derinleştirdi.

ÇELİŞKİLİ İFADELER SONUCU GÖZALTI

Gözaltına alınan O. Doludeniz, polise verdiği ilk ifadesinde, babasıyla bir süredir aralarının kötü olduğunu ve bu nedenle evden kısa bir süreliğine ayrıldığını belirtti. Olay günü eve döndüğünde babasını ölmüş halde bulduğunu iddia eden O. Doludeniz, cesedi bir bidona koyup ticari taksi ile Bozyazı’daki çöp alanına götürdüğünü söyledi. O. Doludeniz’in ifadesi üzerine olayın tüm detaylarıyla aydınlatılması için soruşturma derinleştirildi. Polis ekipleri, cesedin çöplüğe bırakılması sürecinde kullanılan ticari taksi ve diğer delilleri araştırmaya devam ediyor. Otopsi raporunun ardından olayın kesin nedenleri netlik kazanacak.

HABER MERKEZİ

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.