Konya'da bu caddeyi kullananlar dikkat! 794 metrelik yolda ceza yiyebilirsiniz

Konya'da bu caddeyi kullananlar dikkat! 794 metrelik yolda ceza yiyebilirsiniz

Novaland AVM kavşağından başlayan, Bosna Hersek Mahallesi'ne kadar süren Veysel Karani Caddesi'nde Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) üzerinden ceza yazılmaya devam ediliyor.

Tüm şehir içi trafikte denetim boşluğundan oluşabilecek kural ihlallerinin önüne geçmek için tasarlanan EDS'ler, Konya'nın birçok noktasında faaliyete devam ediyor. EDS üzerinden sürücülere cezalar geliyor. Bu sistem öncesinde trafikte kurallara uymayan sürücüler ise EDS sonrası daha dikkatli olmaya başladı. Konya'da Elektronik Denetleme Sistemi'nin devrede olduğu noktalardan biri de Novaland AVM'den başlayıp, Bosna Hersek Mahallesi'ne kadar devam eden Veysel Karani Caddesi.

thumbnail-img-9184.jpg

794 METRELİK YOLU KULLANANLAR DİKKAT!

Veysel Karani Caddesi'nin 794 metrelik yolunda EDS devrede. MTA Kavşağı ve Japon Parkı arasında faaliyette olan EDS'de kural ihlali yapanlara ceza geliyor. Bu mesafede araçların 60 kilometre/hızı aşmaması gerekiyor. Ticari araçlar için de hız sınırı 60. Otobüs ve kamyonlar için de hız sınırı 50. Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi( UKOME) kararıyla il içindeki Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) koridorlarında yeni hız düzenlemeleri 4 yıl önce gerçekleştirilmişti. 4 yıldır bu bölgede hız üst sınırı 60 kilometre.

thumbnail-img-9183.jpg

AKTİF EDS'Yİ BİLMEYENLER KURALI İHLAL EDEBİLİYOR!

Bir süre önce EDS'nin aktif olduğu noktanın başlangıcına levha asıldı. Bu levhadan ve aktif EDS'den haberi olmadan hız yapanlar ise ceza yiyince pişmanlık duyuyor. EDS'ler trafik kurallarına uyma noktasında sürücülere büyük bir yaptırım oldu. Veysel Karani Caddesi'ndeki EDS noktasını bilenler kurala uyarken, hız sınırını aşan sürücüler de oluyor.

Kaynak:M. Ali Nurullahoğulları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum