TYB sinema tutkunlarını buluşturdu

TYB sinema tutkunlarını buluşturdu

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi, 30. yıl etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği programlara bir yenisini daha ekledi.

Karatay Belediyesi iş birliği ile gerçekleştirilen ve TYB Konya Şubesi Kültür Evi'nde düzenlenen "Kısa-ca Festival Ödüllü Kısa Filmler" başlıklı etkinlik, sinema tutkunlarını bir araya getirdi. Prof. Dr. Ahmet Tarhan’ın düzenleyiciliğini üstlendiği programda, Prof. Dr. Aytekin Can günümüz kısa filmleri ve festival süreçlerini anlattı.

Programda, genç yönetmenlerin eserleri izleyicilere sunuldu. Kerem Nadir Özcan’ın yazıp yönettiği “Çiçek” isimli kısa filmin gösteriminin ardından filmin başrol oyuncusu Erbil Koru ile birlikte yönetmen Özcan, filmin senaryo ve çekim sürecine dair bilgiler paylaştı. Ayrıca Sefa Akbulut’un “İkilem” ve Gökhan Öcal’ın “Süheyla” isimli kısa filmleri de izleyicilerle buluşturuldu. Gösterimler sonrasında, filmlerin işlediği temalar ve karakterlerin derinlikli anlatımları üzerine konuşuldu

Etkinliğin sonunda, katılımcılara katılım beratları takdim edildi. TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, programın düzenlenmesinde emeği geçen Prof. Dr. Ahmet Tarhan ve Prof. Dr. Aytekin Can’a belgelerini Raşit Keskin ve Prof. Dr. Ali Temizel ile birlikte sundu. Program, katılımcılara Türk sinemasının genç yönetmenlerinin başarılarını yakından tanıma fırsatı sunarken, kısa film alanında yapılan bu tür etkinliklerin önemini de hatırlattı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.