Stadlar cazibe merkezi oluyor

Stadlar cazibe merkezi oluyor

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç: Konya veya diğer illerdeki stadyumlar gibi yapımı süren ve tamamlanan stadyumlar da bir cazibe merkezi, tabiri caizse bir toplanma merkezi haline gelecek. Sosyal hayata da katkıda bulunacak

BAKAN KILIÇ TRABZON STADINI İNCELEDİ

Gençlik ve Spor Bakanı Akif çağatay Kılıç, yapımı devam eden stadyumlarla ilgili eleştiriler olduğunu hatırlatarak, “Eleştirenlerin de emeği var. Çünkü yapıcı olan her eleştiri bir eserin tamamlanmasında katkı sağlar. Daha önce yapılan ve hayata geçen stadlarda olduğu gibi Tarbzon’un yeni stadyumu ile ilgili süreç içerisinde olumsuz anlamda eleştiride bulunanlara da diyeceğimiz tek bir şey var; İşte eser!” dedi.

Bu yaz Avrupa Futbol Şampiyonası’nın yapıldığı Fransa'da yeni tesislerin yapımı konusunda sıkıntılar yaşandığını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, “Dünyanın çok farklı yerlerinde spor tesislerinin yapımının ne kadar zaman aldığını görüyorsunuz. Bakın Rusya'da 2018 Dünya Kupası için yapılan inşaatlarda bir takım modifikasyonlar, değişiklikler yapılabileceği açıklandı. İnşaat aşamasında bazı aksamalar olabilir. Ama burada önemli olan sizin ortaya koyduğunuz iradedir, çabadır. Ve kurumlarınızın hızlı bir şekilde konuya müdahil olmalarıdır. Önemli olan budur'' ifadelerini kulandı.

TÜRKİYE'DE 90'LI YILLARA BAKIN

Türkiye genelinde yapılan stadyum inşaatları ile ilgili de bilgiler veren Kılıç,  şöyle dedi: ''Türkiye'de 1990'larda kaç tane stadyum inşa edildi bunlara bir bakmak lazım. Samsun'un inşaatı devam ediyor, son düzlüğe girdik. Konya açıldı, kullanılıyor. Antalya'nın stadyumu bitti, açıldı. Afyon kompleksi bitti. Rize Stadyumu bitti ve şu anda Rizespor orada oynuyor. Eskişehir stadı biti. Resmi açılışını henüz yapmadık ama deneme çalışmalarında başarıya ulaşıldı ve maçlar orada oynanıyor. Bursa'nın stadı yine Cumhurbaşkanımız tarafından açıldı. Gaziantep stadyumu hızlı bir şekilde ilerliyor. Çim çalışmalarında farklı bir noktaya gelindi. Malatya stadyumu hızlı bir şekilde devam ediyor. O da yakın bir zamanda tamamlanacak. Sivas stadyumu bitti. Sivasspor orada oynuyor. Resmi açılışını henüz yapmadık, yapacağız. Diyarbakır stadının inşaatı devam ediyor. Kocaeli ve Sakarya son raddeye gelmiş durumda. Giresun stadının ihalesi yapıldı, devamı gelecek. Ordu ile alakalı çalışmamız devam ediyor. Karaman'daki devam ediyor. Adana'daki stadyum hava şartlarının da müsait olması sebebiyle hızlı bir şekilde ilerliyor. Hatay'da hızlı bir şekilde inşaat devam ediyor.''

BU STADLAR HAYATA KATKI SUNACAK

Türkiye’nin dört bir yanına inşa edilen stadyumları sadece 15 günde bir maç yapılan yerler olarak düşünmediklerini, yaşayan stadyumlar yaptıklarını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, şunları söyledi:
“Yeni inşa ettiğimiz stadyumlar sadece 15 günde bir futbol müsabakalarının oynanacağı mekanlar olmayacak. Özellikle tribün altı olarak tabir ettiğimiz bölgelerde antrenman salonları, farklı spor branşlarında antrenman yapılabilecek mekanlar yapılarak tüm spor camiamızın hizmetine sunulacak. Burada kültürel aktiviteler ve sosyal faaliyetlerin de yapılabileceği bir takım çalışmalar olacak. Dolayısıyla Trabzon’un yeni stadyumu da Konya gibi veya diğer illerdeki stadyumlar gibi bir cazibe merkezi, tabiri caizse bir toplanma merkezi haline gelecek. Sosyal hayata da katkıda bulunacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.