Spordaki milli gururlarımız

Spordaki milli gururlarımız

Konyalı sporcularımız son bir yılda Balkan, Avrupa, Dünya Şampiyonaları ve 2016 Olimpiyat Oyunlarına katılarak elde ettikleri dereceler ile Ülkemizi ve İlimizi en iyi şekilde temsil ederek Uluslararası arenada Ay Yıldızlı bayrağımızı dalgalandırdılar.

İlimizden son bir yıl içerisinde 1 Olimpiyat Şampiyonu olmak üzere,  Dünya Şampiyonalarında 11 branşta 23 sporcumuz 12 Dünya Şampiyonluğu, 4 Dünya ikinciliği ve 7 Dünya üçüncülüğünü ülkemize getirme başarısını gösterdiler. Avrupa Şampiyonalarında 11 Branşta 24 Sporcumuz 12 Avrupa Şampiyonluğu, 3 Avrupa ikinciliği ve 9 Avrupa üçüncülüğü, Balkan Şampiyonalarında ise 6 sporcumuz Balkan Şampiyonu, 13 sporcumuz Balkan ikincisi ve 5 sporcumuz Balkan üçüncüsü olarak gururumuz oldular.

310-005.jpg

2016 Rio Olimpiyat Oyunlarına Boksta Konyalı sporcumuz M. Nadir Ünal ve Konya TOHM sporcularımızdan Bisiklette Ahmet Örken, Halterde Assiya İpek, Duygu Aynacı ve Mehtap Kurnaz katıldılar. 2016 Rio Paralimpik Oyunlarına ise Halterde Nazmiye Muratlı ve Sibel Çam katılma başarısı gösterirlerken Nazmiye Muratlı Olimpiyat Şampiyonluğuna ulaşarak ülkemize büyük gurur yaşattı.

Son bir yıl içerisinde Dünya Şampiyonalarında İlimiz sporcularından Kick Boksta Selcan Tanrıverdi, Atıcılıkta Deniz Üstündağ, Nur Banu Özpak, Halterde Ayşegül Çakın, Nuray Levent, Taekwondoda S. Olgun Kahveci, Judoda Bilal Çiloğlu, İşitme Engelliler Taekwondoda Selver Şeker, Batuhan Şimşek, Ali Rıza Karaca, İşitme Engelliler Judoda Abdullah Sevinç ve Mehmet Ali Yiğit Dünya Şampiyonu oldular. Karatede Ziya Yaşar, Wushuda Harun Yükseksoy, Kick Boksta  A. Betül Aras ve Güreşte Hasan Çakar Dünya ikincisi olarak gümüş madalya kazandılar. Wushuda R. Nur Emekli, Taekwondoda Ayşenur Özcan, İşitme Engelliler Taekwondoda Gülçin Şeker, Rabia Koçak, İşitme Engelliler Güreşte Mehmet Çakın, Mustafa Kılıç ve Mevlüt Akmaz üçüncü olarak bronz madalya kazandılar.

320-007.jpg

Avrupa Şampiyonalarında ise son bir yılda İlimiz sporcularından Güreşte Osman Yıldırım, Bilek Güreşinde Yılmaz Fazıloğulları, Taekwondoda Durdane Altunel, Talha Bayram, M. Sami Saraç, Rukiye Yıldırım, Judoda Bilal Çiloğlu, Atletizmde Osman Can Özdeveci, Hokeyde A. Ensar Turna, Özel Sporcular Atletizmde A. Mehmet Çelik, Bedesel Engelliler Badmintonda İlker Tuzcu ve Emine Seçkin Avrupa Şampiyonu oldular. Taekwondoda İrem Baysal, Halterde Dilara Narin ve Judoda Bilal Çiloğlu Avrupa ikinciliği elde ettiler. Taekwondoda Vildan Kılıç, Kick Boksta İzzet Arabacı, Atıcılıkta Deniz Üstündağ, Nur Banu Özpak, Hokeyde Serhat Şimşek, Abdülsamet Karadeniz, Bedensel Engelliler Badmintonda Zehra Bağlar, Avni Kertmen ve Ayda Nur Şen üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldular.

Yine son bir yıl içerisinde Balkan Şampiyonalarında İlimiz sporcularından Taekwondoda Şerife Güler, Karatede Mehmet Koç, Wushuda Aslı Nur Emekli, Sude Küçüktanık, Sinan Gümüştekin ve Umut Genç Balkan Şampiyonluğuna ulaştılar.  Atletizmde Yonca Kutluk, Azize Altın, Mustafa Yılmaz, Ramazan Naşal, Muhammet Ali Günindi, Judoda Ayşegül Yılmaz, Bisiklette Ferit Can Şamlı, Wushuda Aynur Murat, Hanife Eylem Özkay, Mahmut Tartan, Merve Nur Öztaş, M. Enes Bayraktar ve S. Nur Ergüler ikinci olma başarısı gösterdiler. Atletizmde Melisa Bakırsini, Karatede Ulviye Karaboğa, Bisiklette H. İbrahim Dilek, Wushuda ise M. Utku Turcan ve M. Musa Akgöz üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi oldular.

330-003.jpg

Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz yaptığı açıklamada; ‘‘Konyalı sporcularımız son 1 yıl içerisinde Olimpiyat Oyunları, Dünya, Avrupa ve Balkan Şampiyonalarında 19 Branşta 72 Sporcumuz 31 altın, 20 gümüş ve 21 bronz madalya olmak üzere toplamda 72 madalya kazanarak İlimizin ve Ülkemizin gururu oldular. 2016 Olimpiyat Oyunlarına 4’ü Konya TOHM sporcumuz olmak üzere 5 sporcumuz, Paralimpik Oyunlarına ise 2 sporcumuz katılma başarısı göstermiştir. Tokyo’da yapılacak olan 2020 Olimpiyat Oyunlarına Konya olarak hedefimiz 6 sporcuyla, Paralimpik Oyunlarına ise 4 sporcuyla iştirak ederek ülkemize madalyalar kazandırmaktır’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.