Spor Bakanlığı bütçesi, kabul edildi

Spor Bakanlığı bütçesi, kabul edildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 2013 yılı bütçesi, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi

Kılıç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bakanlığının 2013 yılı bütçesi üzerinde milletvekillerinin eleştiri ve sorularını cevaplandırdı. Kılıç, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda kendisiyle ilgili ortaya atılan iddialar bulunduğunu belirterek, ''Benimle ilgili koltuk isteme, madalya verme gibi iddialar var. Bunun yanında sporculara kebap yedirdiğim şeklinde iddialar gündeme geldi. Benim 'koltuğu beğenmedim, 'madalyaları ben vereceğim' şeklinde bir istemim olmadı. Kamptaki sporculara Londra'da bulunan Gaziantep baklavacısından baklava aldık'' dedi.
Londra Olimpiyat Oyunları'nda kendisinin de başarısız olduklarını kabul ettiğini anlatan Kılıç, ''Başarılıyız demiyorum. Ancak belli kriterler koymak lazım. Ata sporu güreşte bronz madalyada kaldık. Halterde sıfır çektik. Bunun yanı sıra diğer branşlarda madalyalar geldi. Tekvandoda 1 altın ve 1 gümüş kazandık. Aynı şekilde atletizmde önemli başarılar sağladık'' diye konuştu. Bakan Kılıç, Londra'ya giderken bazı sporcuların uçaktan indirildiği şeklindeki iddialara ise ''Bu sporcuların dopingli olduğu iddia edildi. Kendileri Londra'da uçaktan indirilip Türkiye'ye gönderilmedi. Sporcuları zan altında bırakmamak lazım. Doping dünya sporunun kronik sorunudur'' değerlendirmesini yaptı.
ANKARAGÜCÜ DEĞERLENDİRMESİ
Suat Kılıç, bugüne kadar Ankaragücü'ne maddi ve manevi destek verdiklerini hatırlatarak, ''Ankaragücü için çok şeyler yaptık. Kulübe 1 milyon lira aktardık. Ankaragücü'nün stat kiralama işini sonlandırdık. Kendilerini Gençlerbirliği Kulübü'ne ipotekledik. Bu kulübün yaklaşık 75 milyon TL borcu var. Gerçekten zor durumdalar'' şeklinde konuştu. TOKİ ile Ankara'da yapılacak stat için protokolü imzaladıklarını anlatan Kılıç, şunları söyledi: ''Ankara'da var olan stat yeterli değil. Atletizm pisti, olimpik yüzme havuzu ve bisiklet veledromu yatırım programına konulacak. Ayrıca gençlik merkezi de yapılacak. Yurtlar için de spor tesisi yapımı acil bir ihtiyaç.''
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, devletin parasıyla yurt binası yetiştirmenin mümkün olmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu: ''70 üniversite kuruldu. Devletin parasıyla yurt binası yetiştirmemiz mümkün değil. Kız çocuklarını bize teslim eden ailelerin sayısı arttı. 308 bin kapasiteli yurtlarda kalanların yüzde 61'i kız çocukları, yüzde 39'u erkek çocukları. Bir yurdun maliyeti 30 milyon TL. İşletme giderleri hariç.'' Kılıç, yurt kontenjanlarının yüzde 5'ini kullandıklarını anlatarak, ''Bu sene 3 bin, 3 bin 500 kapasite kullandık. AK Parti, CHP ve MHP şeklinde parti ayırımı yapmadık. Çocukları açıkta bırakmayalım'' dedi. Bakan Suat Kılıç, Erzurum'daki antrenman sırasında hayatını kaybeden Aslı Nemutlu ile ilgili hiçbir şeyin gizli kalmayacağını belirterek, ''Sorumlular ortaya çıkarılacak'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.