Sp'liler, Mescid-i Aksa'yı Kapatan İsrail’i Protesto Etti

Sp'liler, Mescid-i Aksa'yı Kapatan İsrail’i Protesto Etti

Saadet Partisi (SP) İzmir İl Başkanlığı, İsrail’in Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’yı Müslümanların ibadetine kapatıp ardından sadece 55 yaş üstü Müslümanlara tekrar açmasını protesto etti. SP’liler, İzmir İl Başkanlığı...

Saadet Partisi (SP) İzmir İl Başkanlığı, İsrail’in Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’yı Müslümanların ibadetine kapatıp ardından sadece 55 yaş üstü Müslümanlara tekrar açmasını protesto etti.

SP’liler, İzmir İl Başkanlığı binası önünde basın açıklaması yaptı. Ellerinde Filistin ve Türk bayrakları ile dövizler taşıyan SP’liler, 'Kahrolsun İsrail', 'Oluk oluk kan aksa kurtulacak El Aksa', 'Avrupa değil İslam Birliği' ve 'Mücahit Erbakan' şeklinde slogan atarak tekbir getirdi. Protestoda partililer adına basın açıklamasını SP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Bilal Yıldız yaptı. Yıldız, “Mescid-i Aksa 55 yaş üstü Filistinliler için tekrar açılmış olsa da Müslümanlar tepkisiz kaldığı sürece uygulama tekrar denenecek ve belki de kalıcı hale gelecektir. Filistin’le İsrail aynı cümlede bile bir araya gelemez." dedi.

Mescid-i Aksa’nın 1967’den bu yana ilk defa ibadete kapatıldığını hatırlatan Yıldız, İsrail’in gelen tepkiler üzerine yasağı kaldırdığını ancak bu kez de sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini söyledi. Mescid-i Aksa’da Müslümanların namaz kılmasına engel olunduğunu aktaran Yıldız, "Mescid-i Aksa’yı yok ederek kendi batıl inançları doğrultusunda tapınaklarını inşa etmeyi en önemli gayeleri olarak gören işgalci siyonistler, Mescid-i Aksa’nın sahipsiz kaldığını zannederek gözlerini iyice karartmışlardır. Mescid-i Aksa sevdalısı bir avuç müminin dirençleri ise bunca kargaşanın içinde duyulmamaktadır." diye konuştu.

"Kudüs bize şarkın en sevgili sultanı Selahattin Eyyübi'nin emaneti ve tapusu II. Abdülhamit Han’da olan bir İslam mirasıdır." diyen Yıldız, Başbakan Davutoğlu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, "Neredesiniz? Aksa işgal altında, neden susuyorsunuz? Nasıl görmezden geliyorsunuz? Edebiyatı bırakıp işin gereğini yerine getirin. İsrail’le olan gizli, açık bütün ilişkilerinizi sonlandırın. Aksa’nın bir daha kapatılmaması ve Filistin’in her türlü işgalden arındırılması için İslam ülkeleri ile işbirliği yapıp Filistin barış gücünü oluşturun. Bunları yapmadığınız müddetçe, yapılan her türlü saldırıdan mesul olduğunuzu unutmayın." dedi.

Mescid-i Aksa’nın tarihin ve inançlarının emaneti olduğunu söyleyen Saadet Partili Sefa Bilal Yıldız, emanete sahip çıkmak için bütün güçleriyle çalışarak hak ve adalet merkezli İslam birliğini kuracaklarını kaydetti. Gençlik Kolları üyeleri, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.