Sp'li Kadınlardan Papa'nın Ziyaretine Tepki

Sp'li Kadınlardan Papa'nın Ziyaretine Tepki

SP Erzurum Kadın Kolları Başkanı Elif Kumbasar, Papa'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel davetlisi olarak 28-30 Kasım arası Türkiye’ye gelecek olmasını kınayarak, “Bu davetin ısrarla ve övgüler dolu bir mektupla Cumhurbaşkanı tarafından...

SP Erzurum Kadın Kolları Başkanı Elif Kumbasar, Papa'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel davetlisi olarak 28-30 Kasım arası Türkiye’ye gelecek olmasını kınayarak, “Bu davetin ısrarla ve övgüler dolu bir mektupla Cumhurbaşkanı tarafından yapılması bizi derinden yaralamıştır. Sözde Ermeni soykırımını tanıyan Papa’yı ülkemizde istemiyoruz. Bunun ne büyük hata olduğunu tarih ve ümmet elbette soracaktır.” dedi.

Saadet Partisi(SP) Kadın Kolları üyeleri Lalapaşa Camii önünde, İsrail'in Mescid-i Aksa'yı işgalini protesto etti. Kadın Kolları adına Gençlik Kolları üyesi Mücahit Coşan basın bildirisi okuyarak Mescid-i Aksa'nın işgalini kınadı. Coşan,1967’den bu yana İsrail askerlerinin postallarıyla Mescid-i Aksa’ya ilk defa girdiğini kaydetti. İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı son saldırının sabırları taşırdığını belirten Coşan , "İsrail sözden değil güçten anlar. Tam tersine cılız açıklamalar, sözde kınamalar, bugünde Mescid-i Aksa baskısında görüldüğü gibi İsrail’i daha fazla cesaretlendirip, daha fazla pervasızlaştırmaktadır." diye konuştu.

Filistin ve Mescid-i Aksa konusunda Müslümanların büyük bir sınavdan geçtiğini kaydeden Mücahit Coşan, “İslam ülkeleri yöneticileri, İsrail karşısında ortaya koydukları duyarsızlığın hesabını, ne ümmet önünde ne de tarih önünde veremeyecektir. Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi, Mescid-i Aksa sadece civar halkının değil ümmetin değeridir. Kudüs ne kadar Filistinlilerin meselesi ise bizim de derdimizdir. Çünkü siyonizm sadece müeyyideden, yani yaptırımdan anlar. Bunun için tüm kardeşlerimizi İsrail mallarını boykot etmeye çağırıyoruz. İslam coğrafyalarındaki ülkelerin parçalanması Büyük Ortadoğu Planı’nın küçük parçasıdır. Biz Saadet Partisi Kadın Kolları olarak ne Kudüs’ten vazgeçeriz ne Mescid-i Aksa’dan" diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.