Sosyal Yardımlaşma Vakfı defteri kayıp mı?

Sosyal Yardımlaşma Vakfı defteri kayıp mı?

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahinin cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde Konya Valiliği uhdesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma Vakfı Defterinin, 7 Şubat 20

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde Konya Valiliği uhdesinde bulunan Sosyal Yardımlaşma Vakfı Defteri’nin, 7 Şubat 2012 günü kaybolduğunu, defterdeki kararların yerinde imzalanması gerekirken, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın makamına götürüldüğü sırada kaybolduğu iddiasını gündeme taşıdı.

Atilla Kart, “Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı,  sorumluluğu birbirinin üzerine atmaktadır. Ulaşan bilgilere göre, Defter, Büyükşehir Belediye Başkanlığına ulaştırıldıktan sonra, Valilik Makamına iade edilmemiş olup, şu anda nerede olduğu bilinmemektedir. Defterin akıbeti belli değildir. Bugüne kadar Valilik Makamı tarafından herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Yine tarafımıza ulaşan bilgilere göre; siyasi ve yandaş ilişkiler içinde , ya da gerçeğe aykırı olarak bu yolla yapılmış görünen yardımların tutarı 13 trilyon seviyesindedir” dedi. Yardımlarda bile yolsuzluk yapıldığını yönündeki iddiaları güçlendiren somut bir gelişmenin olduğunu öne süren Kart, “Bir taraftan resmi evrakta sahtecilik iddiası, bir taraftan dolandırıcılık iddiaları ve bir taraftan da görevin kötüye kullanılması boyutları söz konusudur” diye konuştu.

Kart, Bakan Şahin’e şu soruları yöneltti: “Konya Valiliği uhdesinde, sorumluluğunda bulunan Sosyal Yardımlaşma Vakfı Defterinin kaybolduğu yönündeki iddiaların gerçeklik payı nedir? İddia ve bulguların ciddiyeti ve vahameti karşısında, ivedi olarak soruşturma başlatıp idari ve adli tedbirlerin alınması konusunda üstünüze düşen görevi yaptınız mı? Açığa alma işlemleri neden uygulanmamaktadır? Yoksa delillerin karartılmasına zemin mi hazırlanmaktadır?

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.