‘Sosyal belediyecilik Milli Görüş’le başladı’

‘Sosyal belediyecilik Milli Görüş’le başladı’

Saadet Partisi Meram Belediye Başkan Adayı Lütfi Yalman, Havzan, Paşalıköprü, Batı Hadimi, Doğu Hadimi, Hasanköy ve Osmangazi mahallelerinde gerçekleştiği ziyaretlerle vatandaşlara projelerini anlattı.

Gezi sırasında yoğun ilgiyle karşılaşan Yalman yoldan geçen vatandaşlarla da sohbet etti. Yalman’ın gençlere ve engelli vatandaşlara özel önem verdiği bu mahalle gezilerinde bir kez daha ortaya çıktı. Havzan Mahallesi’ndeki gezi sırasında engelli bir vatandaşla karşılaşan Yalman, vatandaşın sorunlarını dinledi. 1985 yılında Konya Sağırlar Okulunda idarecilik görevinde bulunan ve önemli çalışmalara imza atan Yalman’ın  29 Mart seçim beyannamesinde de engellilere yönelik çeşitli projeler yer alıyor.

Gezi sırasında gençlerle sohbet eden Yalman, İsrail’e, Amerika’ya, IMF’ye karşı olan tek partinin Saadet Partisi olduğunu söyledi. Yalman,”Sanayi olmadan fabrikalar kurulmadığında işsizlik ortaya çıkar. Erbakan, işçiye emekliye, memura çiftçiye hak ettiği paraları verdi ve bu şekilde istihdam arttı. Yeniden bu gülmek için, sıkıntılardan kurtulmak için Saadet’te birleşelim” dedi.
“AKSESUAR BELEDİYECİLİĞİ YAPMADIK”
Batı Hadimi, Doğu Hadimi, Hasanköy ve Osmangazi mahalleri sakinleriyle bir araya gelen Lütfi Yalman, belediyeler arasındaki farka dikkat çekti. Yalman, “1989’dan önce belediyelerin sağlık ocağı, okul, sosyal tesisler yaptığını gördünüz mü siz hiç? Yapmazlar çünkü bunlar belediyenin görevleri değilmiş gibi algılanır. Ama biz başa geldiğimizde bunları aştık, literatüre “sosyal belediyecilik” kavramını soktuk” diye konuştu.
“Bizim on beş yılda yaptığımız; ilan ve reklamları bunlar bir buçuk ayda yapmışlardır” diyen Yalman şunları söyledi: “Bugün belediyelerin evlere dağıttığı kitapçıkların tanesi ortalama on 5 TL’dir. Bunun ortalama 100 bin adet basıldığı hesap ettiğinizde ortaya nasıl bir rakam çıkıyor, iyi düşünün. Korkunç bir rakam çıkıyor değil mi? Peki bu bastırılan kitapçıkların, bilbordlardaki reklâmların parası nerden çıkıyor, bunu daha da iyi düşünün.”
Yalman, oy vermenin önemine değinerek, “Seçimler sırasında atılacak adımlar önemlidir, ‘oy verelim de ne yapacak görelim’ anlayışıyla oy kullanmayın, çünkü bir neslin geleceğini oyluyorsunuz sizler” diye konuştu. Vatandaşlar, 29 Mart sabahında Yalman’ı destekleyeceklerinin sözünü verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.