Sorunları Ankaraya taşıdılar

Sorunları Ankaraya taşıdılar

Konya İl Genel Meclisi AK Parti Grubu, Ankaraya yaptığı ziyaretlerle, Konyanın sorunlarını başkente taşıdı. Heyet, sorunların çözümü için destek istedi

Konya İl Genel Meclisi AK Parti Grubu, Ankara’ya yaptığı ziyaretlerle, Konya’nın sorunlarını başkente taşıdı. Heyet, sorunların çözümü için destek istedi

 

Başbakan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, Bakan, Bakan Yardımcıları, milletvekilleri ve Konyalı bürokratlarla temaslarda bulunan heyet, yapılacak yatırımlar ile ilgili de bilgi alışverişinde bulundu. Konya İl Genel Meclisi AK Parti Gurubu, Ankara’ya, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Bestami İnan’ın da bulunduğu bir ziyaret gerçekleştirdi. İlk olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşma yaptığı haftalık gurup toplantısına katılan heyet, siyasetin nabzını da TBMM’de tuttu. Başbakan Erdoğan ile hatıra fotoğrafı çektirerek, Konya hatırası bir de hediye takdim eden İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi önderliğindeki heyet, daha sonra Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez ve İller Bankası Genel Müdürü Ahmet Candan’ı ziyaret etti. Akşam yemeğine ise Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın davetlisi olarak katılan İl Genel Meclisi AK Parti üyelerinin ziyaretlerine Konya Milletvekilleri Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Kabakçı ve Mustafa Baloğlu da eşlik etti.

Ziyaretler ve yapılan temaslarla ilgili değerlendirme yapan Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, “Grubumuzun tamamına yakınının katıldığı ziyaretlerde yaptığımız görüşmeler, Konya adına son derece yararlı oldu. Ziyaretlerde Konya’nın meseleleri müzakere edildi. İl Genel Meclisi ve genel merkez birimlerinin ortak hizmet, proje ve yatırımları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Güncel ve yerel yönetimlerle alakalı meseleler görüşülerek, yerel yönetimlerin çalışmaları müzakere edildi. Bu ziyaretle Meclis, Konyalı bakan ve bürokratlarına sahip çıkmıştır. Ziyaretlerimiz inşallah birçok yatırım ve hizmetle sonuçlanacaktır. Konya ve Ankara entegre olmuştur. Konya’dan Ankara’ya kurduğumuz hizmet köprüsü önümüzdeki dönemde meyvelerini verecektir” dedi.

İNSAN MERKEZLİ SİYASET YAPILMALI

Ziyaret programlarının son derece yararlı olduğuna değinen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Bestami İnan ise özellikle AK Parti Genel Merkezi’nde Yerel Yönetimler Başkanı Hüseyin Tanrıverdi ile yaptıkları toplantının Türkiye gündeminin değerlendirilmesi bakımından önemli olduğuna işaret etti. İnan, “TBMM Grup Toplantısı sonrasında Sayın Başbakanımızla görüşme imkanımız oldu. Yerel yönetimlere büyük önem atfeden AK Parti iktidarı, kalkınmanın yerelden olduğu inancı ile insan merkezli hizmet siyasetinin daha da geliştirilmesi için önemle çalışmalar yaptı, yoluna devam edecektir” diye konuştu. Ali Selvi ve Bestami İnan, ziyaretlerde, Konyalı bürokratlara, çeşitli hediyeler ve Konya’yı anlatan basılı eserler hediye etti.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.