Soma'daki Şehit Madencilerin Yakınlarına Maaş İşlemleri Tamamlandı

Soma'daki Şehit Madencilerin Yakınlarına Maaş İşlemleri Tamamlandı

Manisa'nın Soma ilçesinde, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye ait Eynez Maden Ocağı'nda 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen faciada şehit olan 301 işçinin yakınlarına maaş bağlama işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.SGK Manisa İl Müdürü...

Manisa'nın Soma ilçesinde, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye ait Eynez Maden Ocağı'nda 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen faciada şehit olan 301 işçinin yakınlarına maaş bağlama işlemlerinin tamamlandığı bildirildi.

SGK Manisa İl Müdürü Nesrin Aras, “Maaş bağlanması konusunda düzenleme gerektiren bazı sigortalılarımız vardı. O düzenlemeler yapıldı ve şehit olan 301 maden işçisinin hepsinin hak sahiplerine maaş bağlanmış oldu. Böylece Soma’da maaş bağlanmamış şehit yakını kalmadı. 301 sigortalının tamamının yakınlarına maaş bağlandı.” dedi. Aras, faciadan önce ve sonra maden kazalarında hayatını kaybeden bütün maden işçilerinin aile veya yakınlarına da maaş bağlandığını kaydetti. Aras, maaş miktarlarının gün sayısına göre değiştiğini bildirdi.

TÜP BEBEK İÇİN VERİLEN DESTEK ÜÇ ÇOCUK İÇİN GEÇERLİ OLACAK

Müdürlük binasında basın toplantısı düzenleyen SKG İl Müdürü Aras, sosyal güvenlik mevzuatında yapılan temel değişiklikler hakkında da bilgi verdi. Yapılan değişiklikle daha önce iki çocuk için geçerli olan tüp bebek uygulaması için verilen desteklerin üç çocuk için geçerli olacağını belirten Aras, ilk iki deneme sırası ile yüzde 30 ve yüzde 25 katılım payı alınırken üçüncü denemeden yüzde 20 katılım payı alınmasının düzenlediğini söyledi. Aras ayrıca terör mağdurları ve bakmakla yükümlülerin, aranan ön şartlar kaldırılarak tüp bebek uygulamasından faydalanmasının kolaylaştırıldığını kaydetti.

Öte yandan borç yapılandırma başvurularının şahsen veya vekaletnameyle yapılması gerektiğinin altını çizen Nesrin Aras, “Gelen kişilerin mutlaka vekaletnamesi olsun, çünkü muhasebecilerde oluyor ama onun dışında iş takipçileri de var. Yani vekaletname olmadan işlem yapmıyoruz. Vekaletnameyle birlikte bağlı oldukları Sosyal Güvenlik merkezi veya il müdürlüğümüz bünyesindeki merkez müdürlüğüne başvurabilecekler. İşlem ayrıca merkezimizce ücretsiz yapılıyor. Sosyal Güvenlik merkezleri haricindeki iş takipçilerine, vatandaşlarımız ilgi göstermesin. Burada her şekilde ücretsiz yapılan işlemler için iş takipçilerine çok yüksek miktarda para ödüyorlar. İl müdürlüğümüz olarak sistemimizi kurduk. Yapılandırma çıkmadan önce planımızı yaptık. Her türlü yoğunluğa karşı tedbirimizi aldık. Dolayısıyla çok fazla sıkıntılı bir süreç yaşayacağımızı düşünmüyorum.” diye konuştu. Başvuruların 31 Aralık 2014 tarihinde sona ereceğini hatırlatan İl Müdürü Aras, vatandaşların son güne kalmadan başvurularını yapmalarını beklediklerini ifade etti. Aras, Manisa’da şu ana kadar 5 bin 809 kişinin başvurduğunu bildirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.