Sokak Ortasında Köpeğini Öldüren İngiliz Vatandaşı Tepki Çekti

Sokak Ortasında Köpeğini Öldüren İngiliz Vatandaşı Tepki Çekti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan İngiliz vatandaşı, 12 yıllık köpeğini sokak ortasında başına tahra ile vurarak öldürdü. Polis tarafından gözaltına alınan kişi, Kabahatlar Kanunu'na göre 200 lira kefaletle serbest bırakıldı....

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan İngiliz vatandaşı, 12 yıllık köpeğini sokak ortasında başına tahra ile vurarak öldürdü. Polis tarafından gözaltına alınan kişi, Kabahatlar Kanunu'na göre 200 lira kefaletle serbest bırakıldı.

Bodrum'un İçmeler mevkiinde 20 yıldır yaşayan B.C. (48) isimli İngiliz, 12 yıldır sahibi olduğu 'Kol' isimli Alman kurdu cinsi köpeğini herkesin gözü önünde tahra ile öldürdü. Olayı gören ve kendisine engel olmak isteyen vatandaşlara da saldıran B.C.’nin köpeğini gözleri görmediği ve hasta olduğu için öldürdüğü öğrenildi. Olayın yaşandığı anlara tanık olan Mustafa Yılmaz isimli vatandaş ise dehşet anlarını saniye saniye görüntüledi. Teknelerde ve yatlarda personel olarak çalıştığı öğrenilen B.C. hasta köpeğini katlederken görüntü çeken vatandaşlara da saldırarak tehdit etti. Tepki gösteren görgü tanıklarına “köpeğim hasta nasıl olsa ölecekti, sizde kurban kesiyorsunuz, hayvanları kesiyorsunuz, bende köpeğimi kestim” ifadelerini kullandı.

Köpeğini öldürün İngiliz vatandaşı, olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Polis ekipleri tarafından Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek ifadesi alınan B.C. Kabahatlar Kanunu'na göre 200 lira kefaletle serbest bırakıldı. Dehşet anlarına tanık olan Mustafa Yılmaz ise şahsın serbet kalmasına tepki gösterdi. Yılmaz, “Kendisine neden böyle bir şey yapıyorsun diye defalarca söyledim. Sizde hayvan kesiyorsunuz, hayvanları kurban ediyorsunuz dedi. Bende kendi köpeğimi gözleri görmediği ve buraya pislediği için öldürdüm dedi. Köpek K9 cinsi kut köpeğiydi. Hayvan o kadar kendisine vurmasına rağmen ve yara bere içinde olmasına rağmen kaçmadı. Bu adamın ruh sağlığı yerinde değil. Bu insanın biran önce tedavi görmesi lazım. Yazık oldu, bende çok üzgünüm o hayvan için bir şey yapamadım. Beni de elindeki tahra ile tehdit etti" ifadelerini kullandı.

Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu, yaşanan olay karşısında çok üzgün olduğunu ve hayvan hakları ile ilgili yetersiz olan kanunların biran önce iyileştirilmesi gerektiğini ifade etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.