SMMMO'da seçim heyecanı

SMMMO'da seçim heyecanı

Konya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO)'nun seçimli olağan genel kurul toplantısı yoğun katılımla gerçekleşti. Konya SMMMO'da seçim heyecanı yaşanıyor. Oda başkanlığı için 4 isim yarışıyor

Mevcut Başkanı İsmail Turan görev süresi dolduğu için yeniden aday olmadı. Üyeler bugün oy kullanacak. Genel Kurul, oda hizmet binasında yapıldı. Toplantıya yoğun katılım oldu. Divanın oluşturulması ve faaliyet raporlarının okunmasının ardından konuşmalara geçildi.

MALİ MÜŞAVİRLİK ZOR BİR MESLEK

Genel Kurul'da ilk sözü başkan İsmail Turan aldı. Odanın başırıl işlere imza attığını belirten Turan, oda yönetiminin mesleği ve meslektaşlarını büyütmek için gayret sarfettiğini, odanın 100'ün üzerinde etkinlik gerçekleştirdiğini, kurumlarla ortak projeler hayata geçirildiğini belirterek, yeni yönetime başarılar diledi. Odanın daveti üzerine toplantıya katılan Konya Tabip Odası Başkanı Dr. Seyit Karaca da, odalar arası ilişkilerin önemine vurgu yaptı. Karaca, Konya SMMMO'da seviyeli bir seçim sürecinin yaşandığını belirterek, mali müşavirliğin doktorluk gibi zor bir meslek olduğunu kaydetti.

ADAYLARA UYARI VE TAVSİYE

Başkan adaylarına çeşitli uyarı ve tavsiyelerde bulunan Oda Onursal Başkanı Ahmet İçeri ise, birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, "Yeni başkan ve yönetimi meslektaşlarımızın ufkunu açmalı. Odanın 26 yıllık bir geçmişi var. Meslek pazarlaması yapılmalı. Mevcut hizmetler devam ettirilmeli" diye konuştu. Oda üyesi Ali Selvi de, Mevlana'nın "Bugün yeni şeyler söylemek lazım" sözünü hatırlatarak konuşmasına başladı. "Değişmeyen tek şey değişimdir" diyen Selvi, odanın ve üyelerinin değişime ayak uydurması gerektiğini söyledi.

HERKES SÖZÜNDE DURSUN

Konya SMMMO'nun ilklerin odası olduğunu belirten eski Oda Başkanı Yıldırım Beyazıt da, eğitimin önemine dikkat çekerek, "Eğitim bütün kapıları açan kıymetli bir hazinedir. Eğitime önem verilmeli. Konya SMMMO 1997 yılından beri TÜRMOB'da yok. Meslektaşlarının gelirini artırmayan, ona destek çıkmayan bir oda olmasın. Herkes de sözünde dursun" uyarısında bulundu.

SEÇİM BUGÜN YAPILIYOR

Konuşmaların ardından aday isimler ve listeleri hakkında görüşmeler başladı. Meslekte Birlik Grubu Başkan Adayı Seyit Faruk Özselek, Meslekte Dayanışma Grubu Başkan Adayı İbrahim Paparacı, Değişim Grubu Başkan Adayı Celal Emiroğlu ve Bağımsız Aday Servet Metin başkanlık için yarışıyor. Oylama bugün yapılacak. Üyeler yeni başkanını bugün belirleyecek. Odaya kayıtlı 2 bin 150 üye bulunuyor.

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.