Siyasi hesaba girme!

Siyasi hesaba girme!

SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, 1986 yılında Özal’ın siyasi yasaklarla ilgili referandumunu hatırlatarak, AKP’nin referandumu oy kampanyasına dönüştürmesinin kendi sonu olacağını vurguladı

NUMAN KURTULMUŞ MARDİN’DEN KONUŞTU
Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Mardin’den uydu vasıtasıyla bütün il teşkilatlarına seslendi. Genel Başkan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’u SP Konya İl Teşkilatı tam kadro olarak il binasında izledi. Kurtulmuş, partinin politikasından anayasa değişikliğine kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.
HER İLDEN KATILIMLA ANAYASA MECLİSİ
Maddi kalkınmayı eşit bir şekilde manevi kalkınmayla yükselterek milletin kendi medeniyetini inşa edeceğini belirten Kurtulmuş, bu nedenle mevcut parlamento görevine devam ederken, her ilden halkın oyuyla seçilen anayasa meclisi oluşturulması gerektiğini söyledi. Kurtulmuş, “Ancak bu şekilde çağdaş ve katılımcı bir anayasa yapılmış olacak” dedi.
OY KAMPANYASINA DÖNÜŞTÜRÜLMEMELİ
Kurtulmuş, anayasa değişikliğine ‘evet’ diyeceklerini ancak AKP’nin referandumu siyasi kampanyaya dönüştürmemesini vurguladı. Özal’ın referandumunu hatırlatarak, kampanyanın AKP’nin sonu olacağına dikkat çeken Kurtulmuş, bu süreçte CHP ve MHP’den AKP’nin ekmeğine yağ sürmemelerini istedi.


Anayasayı kampanya yapma

AKP’yi anayasa değişikliğini siyasi kampanyaya dönüştürmemesi konusunda uyaran Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, böyle bir tavrın AKP’nin sonu olacağını söyledi

Her ay farklı bir ilden uydu vasıtasıyla bütün il teşkilatlarına seslenen Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, bu sefer Mardin’den konuştu. SP Konya İl Teşkilatı da Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un konuşmasını il binasında izledi. Programa Saadet Partisi Konya İl Başkanı Av. Veli Tolu, il yönetim kurulu, merkez ilçe, hanım ve gençlik kolları yönetimleri katıldı. Genel Başkan Numan Kurtulmuş, partinin politikasından anayasa değişikliğine kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Saadet Partisi’nin esas amacının milletin gerçek medeniyetini ortaya koymak olduğunu anlatan Kurtulmuş, “Mardin farklı inançlara geçmişten itibaren saygılı bir ildir. Bu ilde Müslümanlar, Süryaniler, Ermeniler, Museviler barış içinde yaşamıştır. Bir medeniyetin büyüklüğü topla, tüfekle, güçle olmaz. Medeniyetin büyüklüğü sevgiyle, hoşgörüyle olur. 3 asırdır dünya batı medeniyeti ile yönetiliyor. Ama bu kadar gelişmiş bir medeniyetin içinde her 1,5 dakikada bir insan ölüyor. İnsani değerleri yok sayıyor. Bu süreçte İslam dünyası da içine kapanıyor. Saadet Partisi olarak biz maddi kalkınmayı eşit bir şekilde manevi kalkınmayla yükselteceğiz ve kendi medeniyetimizi inşa edeceğiz” dedi.
ANAYASAYA MECLİSİ OLUŞTURULMALIDIR
Anayasa tartışmalarının başından itibaren ortaya net çözüm önerileri sunan partinin Saadet Partisi olduğuna dikkat çeken Genel Başkan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, anayasa metinlerini milletin ruhunun oluşturması gerektiğini bildirdi. AKP ve CHP’nin bu topraklarda ‘millet kiracımı yoksa ev sahibi mi?’ kavgasını yaptığını aktaran Kurtulmuş, şöyle konuştu: “Bu ülkede silah zoruyla, AB dayatmalarıyla anayasa değişiklikleri yapılmıştır. 2010 yılında başlayan anayasa değişikliği de milletin gündeminden çıkarılmış ve partiler arasında münakaşaya dönüşmüştür. Milletin anayasasını yapmak için mevcut parlamento görevine devam ederken, yeni bir anayasa meclisi oluşturulmalıdır. Bu meclis her ilden halkın oyuyla seçilen kişiler olmalıdır. Anayasa kurulu bir yıl çalışacak ve milletin önüne anayasasını koyacak. Böylece çağdaş ve katılımcı bir anayasa yapılmış olacak.” 
ANAYASAYI SİYASİ KAMPANYAYA DÖNÜŞTÜRME
Hükümetin anayasa değişiklik taslağı başlarında ‘sürpriz maddelerimiz de var’ yönündeki açıklamalarına ‘Piyango bileti çekmiyoruz. Milletin anayasasını hazırlıyoruz’ sözleriyle karşılık veren Kurtulmuş, Başbakanın CHP liderine yönelik ‘şark kurnazlığı yapma’ sözlerini ise soğuk savaş politikalarına benzetti. SP’nin birkaç madde de olsa anayasa değişikliğine ‘evet’ diyeceğini anlatan Kurtulmuş, “Anayasa değişiklik paketi maddeleri oy pusulasında ayrı ayrı oylanmalıdır. O taslakta bazı maddeler yüksek oranda geçeceği gibi geçmeyecek olan maddeler de var. Millet tercihini istediği madde de kullansın. Aynı zamanda AKP, anayasa değişikliğini siyasi kampanyaya dönüştürmesin. 1986 yılında Özal, siyasi yasakların kalkıp kalkmamasını referanduma götürdü. Referandumda ise yasakların devamı yönünde siyasi kampanya yaptı. Bu tavır ise ANAP’ın sonunu getirdi. Eğer AKP de referandumu bir oy kapma gibi görür, kampanya yürütür ve sonuçları kendi lehine yorumlarsa kendi sonunu hazırlamış olur. Böyle bir tavrın sonucunda referandum sandığından ne çıkarsa çıksın AKP’nin sonu olacaktır” diye konuştu. Kurtulmuş, anayasa değişikliği sürecinde CHP ve MHP’ye de seslenerek milletle zıtlaşmaya girmemelerini ve AKP’ye yeni oylar kazandırarak AKP’nin ekmeğine yağ sürmemelerini de istedi.
HASAN AYHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.